• Program


    Akosh S Trio: Esti mantra

    Akosh S Trio: Esti mantra

    élő koncert az Uránia dísztermében, 90 perc, 2020
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. október 2. péntek, 20:00

    Akosh S. ( Szelevényi Ákos ) - tenor & szoprán szaxofon, fém & basszusklarinét, furulyák, ütőhangszerek
    Ajtai Péter - nagybőgő
    Porteleki Áron - dob, ütőhangszerek, brácsa

     

    Az eredetileg erre az időpontra tervezett Joëlle Léandre-Szelevényi Ákos duókoncertet technikai okok miatt nem tudjuk megtartani. Helyette az Akosh S. Trio koncertjét rendezzük meg. A Leandre-Szelevényi estre megváltott jegyek erre az előadásra érvényesek, vagy visszaválthatók.

    Szelevényi, Ajtai, Porteleki, vagyis az Akosh S. Trio október 2-án este kifejezetten az Uránia dísztermének akusztikájához adaptált koncerttel lép a jazzkedvelő közönség elé Esti mantra című előadásukkal. Mint a cím is jelzi ezúttal a szokottnál meditatívabb megszólalás várható tőlük, ami egyfajta zenei reakció az utóbbi hónapokban labilissá vált világra. De természetesen maradnak az improvizáció talaján, ebbe ágyazódnak az új szerzemények, és ebben egyesül a három zenészi karakter. Koncertjeiket jellemzi, hogy terjedelmes hangszerparkot, köztük sok népi és egzotikus instrumentumot szólaltatnak meg, ezúttal is. A három zenész, mondhatni, állandó társak. Duóban, trióban, vagy vendégekkel quintetté, sextetté kiegészülve például az Akosh S. Unit, illetve a Qiyan zenekarokban  rendszeresen fellépnek egymás partnereiként,  Többször játszottak már együtt az Uránia színpadán is.

    Szelevényi Ákos Magyarország legismertebb és legelismertebb szaxofonosai közé tartozik. Egyik legjelesebb hazai folytatója a jazzt felszabadító, feloldó Coltrane-i hagyományoknak. Hírnevét a párizsi alapítású Akosh S Unit hozta meg a kilencvenes években, amellyel 9 lemezt adott ki az Universalnál. De tagja volt a Noir Desir kultikus francia rock zenekarnak is (ő játssza például a banda népszerű „Le vent nous portera” című dalának klarinétszólóját és kalimba dallamait). 1986 óta Franciaországban élt, az utóbbi években sűrűbben hallható itthoni formációkban élőben, illetve lemezen, irodalmi esteken és kiállításmegnyitókon.

    Ajtai Péter a hazai kortárs kreatív szcéna kiemelkedő fiatal nagybőgőse, számos formáció (AMP trió, Peter's problem, Luis Vicente trió, Geröly trió) alapító tagja. A schönbergi zenétől a szabad improvizációig terjedő széles zenei skálán mozog, aki a hagyományokat magáévá téve - tisztelve lépi túl ezeket. Budapesten él.

    Porteleki Áron dobos, brácsás, az aktuális hazai (és nemzetközi) zenei élet egyik legaktívabb, legnyitottabb alakja. A népzenétől az improvizált zenéig, a kortárs táncdarabokon keresztül az elektromos hangszereket is használó közegekben (Poros, Dorota, Parasztok atmoszférában, 12Z, Thisnis, Nyúzzatok meg, Hinoki) mindenhol jelen van. Budapesten él. 2018-ban Szelevényi Ákossal Oroszországban turnéztak.

    Jegyár: 2600 Ft / 2200 Ft

    Ajánlatunk


    Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016