• Program


  Akusztikus rezgések Dresch Mihály

  Akusztikus rezgések Dresch Mihály

  Akusztikus rezgések

  Az együttes  a természetes akusztikus rezgés híve. Dresch Mihály kompozícióit adják elő, mely zenei darabok magukba igyekeznek foglalni a XX.századi kortárs törekvéseket illetve az ősi hagyományt.

  Bognár András-bőgő

  Csoóri Sándor"Sündi"- brácsa, tambura

  Zimber  Ferenc-cimbalom

  Dresch Mihály- saxofon, fuhun

   

  A Hagyományok Háza új sorozatot indít a népzene jelenét meghatározó zenész egyéniségek, alkotók szerzői estjeiből.

  A felkért alkotók meghatározó zenei élményei közé tartoznak az eredeti gyűjtések és a közös muzsikálások a mesterekkel még hagyományos, falusi alkalmakon. Bár zenei pályafutásuk során mindvégig az eredetit, a „tiszta forrást” keresték és abból merítettek, érdeklődésük, kíváncsiságuk, zenei képzettségük és nyitottságuk révén képesek voltak új dimenziókba helyezni a népzenét, bátran és hitelesen kialakítva a lehetséges zenei fúziók irányait, hallgatva saját tehetségükre, inspirációikra.

  A népzene tisztelete és szeretete minden hangban visszaköszön műveikben, és ahogy mestereik életében is az volt, a zene számukra az önkifejezés belülről fakadó, természetes eszköze.

   

  A népzene a Hagyományok Háza felfogásában ugyanolyan magas művészeti értéket képvisel, mint a komolyzene klasszikus és kortárs irányzatai. Reményeink szerint új sorozatunk közönsége ugyanazzal a kíváncsisággal és örömmel fogadja majd koncertjeinket, mint amelyekkel felkért alkotóink megalkották azokat.

  Ajánló


  Ájlávjú. I love you, vagyis: szeretlek. Tehát a szerelem. Pofonegyszerű, és talán éppen…

  Kocsák Tibor-Somogyi Szilárd-Miklós Tibor: Abigél  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016