• Program


    Általvető - Táncházról és társművészetekről Kő Boldizsárral

    Általvető - Táncházról és társművészetekről Kő Boldizsárral

    A sorozat első alkalmán az irodalom felé kalandozunk. Vendégünk Tompa Andrea, akivel Omerta című könyve kapcsán Sándor Ildikó beszélget.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 28. csütörtök, 19:00

    Általvető - Táncházról és társművészetekről Kő Boldizsárral

    Az átalvető a vállon hordott kettős tarisznya, egyik fele elöl, a másik hátul lóg – a Néprajzi Lexikon szerint. A mi általvetőnkbe sok minden belekerülhet: a néphagyomány és a társművészetek, az egykori paraszti életforma és napjaink kultúrája. Kérdések, válaszok, tudás, élmény.

    Zöld Péter, Patkó Bandi,Szent László és Assisi Szent Ferenc játszótere

    A Millenárison 1999-ben nyílt meg a Zöld Péter játszótér, melynek figuráit és egyedi játékeszközeit egy magyar népmese ihlette. Megálmodója és a megvalósítás kulcsszereplője Kő Boldizsár, aki munkatársaival az azóta eltelt időben több tematikus játszóteret, színes, festett köztéri szobrot készített. Az ő keze munkáját dicséri a többi közt a Kecskeméti Népmese játszótér, a Skanzen játszótere a pesti Benczúr-kerti és a Pécs környéki Patkó Bandis játszótér is.

    Munkásságáról, a néphagyományhoz való kapcsolatáról beszélgetünk az Általvető sorozat októberi műsorában.

    Házigazda: dr. Sándor Ildikó

    Ajánlatunk


    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Ajánló


    Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

    Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016