• Program


    Általvető - Táncházról és társművészetekről Kovács Norbert Cimbivel

    Általvető - Táncházról és társművészetekről Kovács Norbert Cimbivel

    Általvető - Táncházról és társművészetekről Kovács Norbert Cimbivel

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. január 27. csütörtök, 19:00

    Kiscsősz Veszprém megye devecseri járásában található település, lakosainak száma 111 fő egy 2015-ös adat szerint. Egy nehéz sorsú térségben a néphagyomány segítségével hogyan lehet a helyi közösségeket újraéleszteni? Hogyan vált Magyarország „folkfővárosává” ez az aprócska falu?

    Az ötlettől a megvalósulásig vezető utat Kovács Norbert „Cimbivel” járjuk végig gondolatban; zenei kísérőtársunk lesz a devecseri Fláre Beás.

     

    Az általvető a vállon hordott kettős tarisznya, egyik fele elöl, a másik hátul lóg – a Néprajzi Lexikon szerint. A mi általvetőnkbe sok minden belekerülhet: a néphagyomány és a társművészetek, az egykori paraszti életforma és napjaink kultúrája. Kérdések, válaszok, tudás, élmény.

    Sorozatunkban a néphagyomány és a társművészetek kapcsolatait próbáljuk feltérképezni beszélgetések és művészeti produkciók segítségével. Igyekszünk mindezt úgy tenni, hogy a néphagyományból is több területet vonunk be: népzenét, népmesét, kézművességet.

     

    Ajánlatunk


    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Ajánló


    Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016