• Program


  Ambíció-est - Közép-Európa Táncszínház - 10. Sissi Őszi Tánchét

  Ambíció-est - Közép-Európa Táncszínház - 10. Sissi Őszi Tánchét

  A Bethlen Téri Színház Ambíció tehetségprogramjának előadása, a 10. Sissi Őszi Tánchét keretében.

  Azt est folyamán a KET mint házigazda három ambiciózus táncművészének szólóját láthatja a közönség.

   

  Barna Krisztián: Or stop
  Kisgyerekként még nem igazán nehezedik ránk a tervezés és a megfelelés kényszere, de ahogy telik az idő, egyre jobban a részünkké válik. A társadalmi normák segítenek beilleszkedni és elfogadtatni magunkat, miközben legtöbbször hazudunk magunknak és hazudunk másoknak, csak ne sérüljenek a kapcsolataink. Sok mindent elfogadunk ezzel az indokkal, mert muszáj – pedig nem vágyunk rá. Ragaszkodunk a terveinkhez és próbáljuk megtervezni a teljes életünket, hiszen ezt tanítják és sulykolják belénk, hogy „ezt kell csinálni”, akkor vagy jó úton.
  Alkotó és előadó: Barna KrisztiánFény: Fogarasi ZoltánZene: madlaKülön köszönet: Csernus Júlia, Farkas Kristóf

   

  Joó Renáta: skatulya
  Biztosan jól látjuk a világot? A környezetünket, az embereket, a tárgyakat, a növényeket vagy akár saját magunkat? Mennyire vagyunk körültekintőek és mennyire figyelünk a részletekre? Mennyire akarunk a dolgok mögé látni, és mikor elégszünk meg azzal, amit elsőre tapasztalunk? Kellően nyitottak és kíváncsiak vagyunk (a másikra)? Amíg a saját kereteinken belül maradunk, el sem kezdjük keresni a válaszokat.
  Alkotó és előadó: Joó RenátaFény: Fogarasi Zoltán

   

  Ungi Krisztián: Awake me up!
  Alvás közben olykor arra eszmélünk, hogy izmaink le vannak bénulva, némák vagyunk és csak a szemünkkel tudjuk érzékelni a külvilágot. Tudatunk összezavarodik, hogy ez most ébrenlét vagy tán álom? E bizonytalan, különös állapotban eluralkodik rajtunk a félelemérzet, főleg, amikor azt tapasztaljuk, hogy valaki vagy valami ott áll az ágyunk végében. Ilyenkor legtöbbször azt kívánjuk, hogy azonnal ébredjünk fel, majd rádöbbenünk, hogy nem is aludtunk.
  Alkotó és előadó: Ungi KrisztiánFény: Fogarasi Zoltán


  Az Ambíció tehetségprogram keretében fiatal, ambiciózus alkotók vagy alkotócsapatok kapnak lehetőséget új előadás bemutatására, műfaji megkötés nélkül. A sorozat célja, hogy elsődlegesen azok az alkotók mutatkozhassanak be, akiknek más lehetősége nem, vagy csak korlátozottan adódik. Tehetségprogramunkban a legkülönfélébb műfajú Ambíció előadásokat tűzzünk műsorra, amelyek közt van tánc, próza, kortárs opera és összművészeti alkotás is.

  Ajánló


  Kettéhasadt monodráma Babits A gólyakalifa című regénye alapján Az előadást tizenhat éven felülieknek ajánljuk.

  Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket - Gyönyörű ének, csodálatos dallamok, látványos táncjelenetek egy eredeti magyar operett-mulatságban. Bemutató: 2020.…

  A VeszprémFest ötödik napján a jazz, a soul, és a francia sanzon stíluskeverékében éneklő francia sztár, ZAZ koncertjét élvezheti a…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016