• Program


  Anat Gov: JAJ, ISTENEM!
  8

  Anat Gov: JAJ, ISTENEM!

  Ebben az egyedi hangvételű, különös alapszituációt felhasználó színdarabban egyszerre nevethetjük ki magunkat és a (jó?)Istent is… már aki ki meri nevetni.

  Anat Gov: Jaj, Istenem!
  A Gólem Színház és a Pesti Est előadása
  Angolból fordította: Németh Virág

  “Istenem, maga nem halt meg…csak nagyon beteg."

  Ez a hivatalos diagnózisa?- kérdez vissza a kanapén ülő Isten az őt megvizsgáló pszichológustól. Anat Gov izraeli szerző isteni komédiájában azonban nem az a legmeghökkentőbb, hogy a mindenható jön el látogatóba, hanem az, hogy egyáltalán nem szimpatikus.
  Vajon trükkök vagy csodák történnek a rendkívüli terápia alatt, ahol egy elégedetlen páciens (aki pont az Örökkévaló) és egy tanulási problémákra szakosodott pszichológus beszélget? Meg lehet-e oldani egy kezelés (felvonás) alatt, ami tönkrement az utóbbi párezer évben?

  A földre látogató égi tünemény azzal a szándékkal érkezik a kezelésre, hogy rendbe tegye az “életét" - de hogy miért pont most, és miért pont ide érkezik, és, hogy sikerül-e meggyógyulnia... jaj, Istenem, ezt még nem áruljuk el. Hiszen első a diszkréció: a pszichológust köti a pszichológusi eskü... Bár, kire esküdött fel? Istenre?

  Szereplők:
  Ella................ BALLA ESZTER
  Isten.............. KÁLID ARTÚR
  Lior................ RÁTKAY ÁRON / ZELENYÁNSZKY LŐRINC

  A fordítást az eredeti héberrel összevetette: Borgula András
  Dramaturg: Németh Virág
  Díszlet- és jelmeztervező: Gyarmati Dóra
  Műszaki vezető: Nádasi Iván
  Produkciós vezető: Marcsa Barbara
  A rendező munkatársa: Kern Dóra

  Rendezte: BORGULA ANDRÁS

  Támogatók: Támogatók: NKA, EMMI Mazsihisz, MAZSÖK, ZSIMŰ, Pesti Est, est.hu

  Ajánló


  Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

  „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

  Rendhagyó és egyedi koncertre kerül sor december 13-án a Nagytemplomi Adventi koncertek keretében.  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016