• Program


    Aranyos szegelet

    Aranyos szegelet

    Földünk minden népének vannak, voltak titkos hagyományai az előző „Aranykorról” – így őseinknek, a régi magyaroknak is. Az egyik legszebb és legépebben megmaradt Aranykor-mítoszt Erdélyben találták néprajzkutatók a székelyeknél, de hasonló eredetmonda és teremtéstörténet a csángóknál is fellelhető.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. december 16. szerda, 19:00

    Aranyos szegelet - Egy eredetmonda gyermekeknek és felnőtteknek
    önálló est
    A nagyváradi Szigligeti Színház előadása

    Rendező: Szalay Tamás
    Jelmez: Cristina Breteanu
    Film, animáció: Szalay András
    Alkotó: Szerefi Ilona

    Földünk minden népének vannak, voltak titkos hagyományai az előző „Aranykorról” – így őseinknek, a régi magyaroknak is. Az egyik legszebb és legépebben megmaradt Aranykor-mítoszt Erdélyben találták néprajzkutatók a székelyeknél, de hasonló eredetmonda és teremtéstörténet a csángóknál is fellelhető.

    „Volt az idők kezdetén egy Égi pár, Arany Atyácska és Ezüst Boldogasszony, akik leültek egymással szemben világvégi kertjükben. Megfogták egymás kezét, dalolni kezdtek, és dalolásukból megszületett a világmindenség. Az emberek gyönyörűségesek, boldogok és hallhatatlanok voltak. Még a madár is aranyból volt, a fű gyémántból, az erdőkben aranyfákon, ezüstvenyigéken termett a csengő barack, mosolygó alma és a szóló szőlő.

    Akkor még tündérek, óriások és emberek laktak együtt a földön. Éltek ezer évig boldogan, hallgatták az aranyos kakukkmadár szép énekszavát, ha megéheztek, aranyalmát szakítottak a fáról, íjat készítettek, csapdákat és vermeket ástak; vadásztak, madarásztak, faodúból mézet pergettek, s a szőlő szemeit csipegették. Örök tavaszban és boldogságban éltek. Egész nap csak táncoltak és énekeltek. Aztán egy nap Ármány egy cselt eszelt ki…”

    A magyarok őseinek csodálatos történetei elevenednek meg eredeti előadásmódban, kiszámolókkal, ráolvasókkal, élő zenével és énekekkel, hogy a színház mágikus erejével saját identitásunkat, hitünket erősítse.

    Szerefi Ilona népdalénekes, előadóművész első önálló estjét ajánljuk minden gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

    Ajánlatunk


    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Ajánló


    Otto Hahn német kémikus éppen a Nobel-díj átvételére készül 1946-ban Stockholmban. Pár órával a ceremónia előtt szállodai lakosztályába betoppan Lise…

    A Győri Filharmonikus Zenekar sikertörténetébe biztos beleégett egy dátum: 2009, amikor a legendás olasz filmzeneszerző-karmesterrel, az Oscar-díjas Ennio Morricone-val nagysikerű…

    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016