• Program


  Arcélek, útszélek

  Arcélek, útszélek

  Rendező: Agnès Varda, JR
  Író: Agnès Varda, JR
  Szereplők: Amaury Bossy, Jean-Paul Beaujon, Jeannine Carpentier, Yves Boulen

  Mi a közös a filmművészetet megújító francia új hullám egyetlen női tagja, a 89 éves Agnès Varda és a 33 éves francia fotós és street artist, JR világlátásában? Több, mint gondolnánk: hasonló filozófia és életre szóló szenvedély a képek megalkotása, kiállítási módja, közzététele iránt. A két alkotó együtt indul útnak JR fotóautomatává átalakított lakókocsijával Franciaország eldugott falvaiba, ahol a helyiekkel beszélgetnek és gigantikus méretű portrékat készítenek róluk. A képek házak, pajták, gyárépületek faláról, vonatok oldaláról köszönnek vissza. Az Arcélek, útszélek ezeket a szívmelengető találkozásokat dokumentálja, és a nem mindennapi barátságot, mely az út során szövődik a furcsa páros között. Varázslatos hangulatú és felejthetetlen road movie.

  A tavalyi cannes-i fesztiválon debütált és ahova csak betette a lábát, onnan díjjal távozott. Csaknem az összes fontosabb kritikusi kör szerint az ARCÉLEK, ÚTSZÉLEK volt tavaly az év dokumentumfilmje!

  Az Arcélek, útszélek több mint húsz rangos filmes díjat nyert, köztük Cannes-ban az Arany Szem-díjat; valamint Oscar-díjra nevezték a legjobb dokumentumfilm kategóriájában.

  Ajánló


  Egy különleges és megismételhetetlen koncert Korda Györggyel, Balázs Klárival és sztárvendégeikkel.

  Dés László—Geszti Péter—Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk Zenés játék két részben  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016