• Program


  Asszony a fronton

  Asszony a fronton

  A máig nyolc nyelvre lefordított műben Polcz Alaine életének legnagyobb megpróbáltatásait idézi fel, a második világháborúban átélt borzalmakat. A felnőtté válást miért alakította elviselhetetlen pokollá a 20. század? A világtörténelem falára festett magánfreskójából a háború kegyetlen és esendő arca is feltárul a néző előtt Borbáth Ottília értő, hiteles és vallomásos tolmácsolásában.

  Aktuális előadások


  Polcz Alaine: Asszony a fronton - monodráma

  " Nem azt éreztem, hogy meggyaláztak, hanem hogy testileg bántalmaztak."

  "Az egyik orosz rajtam volt. Hallottam, ahogy a mennyezetről egy női hang csapott le: anyu, anyuka! kiabálta. Aztán rájöttem, hogy az én hangom az, én kiabálok. Mikor rájöttem, abbahagytam csöndesen, mozdulatlanul feküdtem. A tudatommal nem tért vissza a testèrzékelésem, mintha megdermedtem, vagy kihűltem volna. Nem tudom, még hány orosz ment át rajtam, azután azt sem, hogy azelőtt mennyi. Mikor hajnalodott, otthagytak. Fölkeltem, nagyon nehezen tudtam mozogni. Fájt a fejem, az egész testem. Erősen véreztem. Nem azt éreztem, hogy meggyaláztak, hanem hogy testileg bántalmaztak."

  Előadja:
  Asszony............ Borbáth Ottília   

  Dramaturg: Léner András
  Rendezőasszisztens: Kocsis Bea
  Rendező: Léner András
    


  Ajánló


  "(...) színpadi ötletnek elsőrangúan mulatságos, pompás, eredeti, újszerű, zseniális – műfajszerűen a legjobb,…

  A Játékszín színpadán először magyarul a népszerű igaz történet! A különös pár –…

  A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P.…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016