• Program


  Asszony a fronton

  Asszony a fronton

  A máig nyolc nyelvre lefordított műben Polcz Alaine életének legnagyobb megpróbáltatásait idézi fel, a második világháborúban átélt borzalmakat. A felnőtté válást miért alakította elviselhetetlen pokollá a 20. század? A világtörténelem falára festett magánfreskójából a háború kegyetlen és esendő arca is feltárul a néző előtt Borbáth Ottília értő, hiteles és vallomásos tolmácsolásában.

  Polcz Alaine: Asszony a fronton - monodráma

  " Nem azt éreztem, hogy meggyaláztak, hanem hogy testileg bántalmaztak."

  "Az egyik orosz rajtam volt. Hallottam, ahogy a mennyezetről egy női hang csapott le: anyu, anyuka! kiabálta. Aztán rájöttem, hogy az én hangom az, én kiabálok. Mikor rájöttem, abbahagytam csöndesen, mozdulatlanul feküdtem. A tudatommal nem tért vissza a testèrzékelésem, mintha megdermedtem, vagy kihűltem volna. Nem tudom, még hány orosz ment át rajtam, azután azt sem, hogy azelőtt mennyi. Mikor hajnalodott, otthagytak. Fölkeltem, nagyon nehezen tudtam mozogni. Fájt a fejem, az egész testem. Erősen véreztem. Nem azt éreztem, hogy meggyaláztak, hanem hogy testileg bántalmaztak."

  Előadja:
  Asszony............ Borbáth Ottília   

  Dramaturg: Léner András
  Rendezőasszisztens: Kocsis Bea
  Rendező: Léner András
    


  Ajánló


  Az illúzió mesterei - 2021 New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo…

  Grund, gittegylet, einstand – ki ne ismerné ezeket a fogalmakat? Ki ne tudná,…

  A kultikus, világhírű regény titokzatos szereplői most a Víg színpadán is életre kelnek.…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016