• Program


  Auer Fesztivál Veszprém AZ AUER TRIÓ KAMARAESTJE

  Auer Fesztivál Veszprém AZ AUER TRIÓ KAMARAESTJE

  Auer Lipót – a világhírű, Veszprémben született hegedűművész, hegedűpedagógus és karmester – korának egyik legmeghatározóbb kamaraművésze is volt. Zeneszerzők sora – köztük Csajkovszkij, Borogyin, Glazunov – várta, hogy bemutassa, vagy csak véleményt mondjon új kamaraműveikről.

  Az Auer Trió kamaraestje

  Műsor:
  BEETHOVEN: B-dúr trió No. 4 „Gassenhauer” op. 11
  MENDELSSOHN: c-moll trió No. 2, op. 66
  szünet
  BRAHMS: C-dúr trió No. 2, op. 87

  Auer Lipót – a világhírű, Veszprémben született hegedűművész, hegedűpedagógus és karmester – korának egyik legmeghatározóbb kamaraművésze is volt.
  Zeneszerzők sora – köztük Csajkovszkij, Borogyin, Glazunov – várta, hogy bemutassa, vagy csak véleményt mondjon új kamaraműveikről. A 2016-os veszprémi Auer Fesztiválon megalakult Auer Trió egyik célkitűzése épp az volt, hogy Auer kamaraművészi jelentőségére is felhívja a figyelmet. A három zeneakadémiai tanár – Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész és Varga István gordonkaművész – alkotta formáció azóta már számtalan koncerten képviselte az
  „Auer-örökséget” itthon és külföldön egyaránt. Előadásukban a klasszikus trió-repertoár meghatározó művein kívül kevéssé ismert, például Liszt kompozíciók is hallhatók rendszeresen. A ma esti hangversenyen Beethoven, Mendelssohn és Brahms egy-egy trióját adják elő.

  Az AUER TRIÓ tagjai:
  FÜLEI BALÁZS zongoraművész
  KOVÁTS PÉTER hegedűművész
  VARGA ISTVÁN gordonkaművész

  Ajánló


  A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban…

  A tengerész-kalandregényekből jól ismert Rumini és társai ezúttal ismét nagy bajba keverednek. A…

  A Mágnás Miska érdekessége, hogy az operett irodalom azon ritka darabjai közé tartozik,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016