• Program


    Auer Fesztivál - Veszprém - BAROKKSOLISTENE

    Auer Fesztivál - Veszprém - BAROKKSOLISTENE

    Milyen zene szólt a barokk kor sörözőiben? Milyen zenékre mulattak, milyen zenékre táncoltak? És hogyan játszhatták ezeket a zenéket, hogyan hangzott az általunk már csak kottapapírról megismerhető zenei anyag?
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 7. vasárnap, 20:00

    „Egy korsó sör – menüettel”
    Zenék a sörözőből

    A Bjarte Eike norvég hegedűművész által alapított és vezetett Barokksolistene nem csak keresi, de meg is találja a válaszokat minderre. Az irodalom, a tánc, és a zene különleges módon találkozik fantasztikus hangulatú, élettel, humorral teli előadásaikban. A kor zeneirodalmának, játéktechnikájának alapos ismerete jogosítja fel a Barokksolistene tagjait arra, hogy bátran el is térjenek a hagyományos koncertmodelltől, s a színházi világ struktúrájából is merítsenek ihletet. Koncertjeiken fontosnak tartják az előadók és a közönség közötti élő kapcsolatot, s a barokk művek mellett a népzene, és az improvizáció is alapvető elemei az együttes repertoárjának. A „Zenék a sörözőből” című műsoruk a 17. századi angol kocsmák életébe nyújt betekintést. Purcell nyitányaitól kezdve angol tengerészdalokon át a skandináv népdalokig kalauzol minket a Barokksolistene, és nem csak zenében, de hangulatban is ott érezhetjük magunkat a recsegős padlójú kocsmák vidám sörözős estéin.

    Ajánlatunk


    Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

    Ajánló


    3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

    Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016