• Program


    Auer Fesztivál - Veszprém - KOROSSY KVARTETT

    Auer Fesztivál - Veszprém - KOROSSY KVARTETT

    A Korossy Kvartett célkitűzése a méltán híres magyar vonósnégyes-hagyomány továbbvitele, illetve a minél szélesebb repertoár megismertetése, bemutatása a hazai, illetve a külföldi közönség számára.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 5. csütörtök, 17:30

    Korossy Kvartett
    Auer Fesztivál – Veszprém

    Műsor:
    SCHUBERT: c-moll vonósnégyestétel, D. 703, „Quartettsatz”
    BARTÓK: II. vonósnégyes op. 17, Sz. 67
    HAYDN: G-dúr vonósnégyes Op. 76, No. 1

    A Korossy Kvartett tagjai:
    Korossy-Khayll Csongor – 1. hegedű
    Tóth Kristóf – 2. hegedű
    Osztrosics Éva – brácsa
    Devich Gergely – gordonka

    Az Auer fesztivál a kezdetektől fogva fontos feladatának tekinti, hogy a tehetséges fiatalokat segítse pályájukon. Az első évtől kezdve szervezünk mesterkurzusokat, ahol a legkiválóbb professzorok, világjáró művészek foglalkoznak velük, átadják a koncertdobogón évtizedek alatt szerzett tapasztalatukat. A Magyarországon megrendezett országos és nemzetközi versenyeken sikereket elért fiataloknak pedig különdíjként felajánlott bemutatkozási lehetőséget is biztosítunk.
    Ennek a programnak a keretében a mai hangversenyen a Zeneakadémián 2019-ben megrendezett Weiner Leó Országos Kamarazenei Verseny 1. helyezettje, a Korossy Kvartett lép fel, immár visszatérő vendégként.

    A Korossy kvartett  tagjai 2018-ban kezdték meg a közös munkát, Kováts Péter – a Mendelssohn Kamarazenekar vezetője, az Auer fesztivál igazgatója – mentorálásában. Az elmúlt évek során részt vettek többek között a European Chamber Music Academy (ECMA) és az IMS Prussia Cove budapesti mesterkurzusán, továbbá számos elismert, rangos művész segíti őket a munkájukban, mint Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Johannes Meissl, Patrick Jüdt, Gulyás Márta vagy Pauk György.
    Olyan neves fesztiválok résztvevői, mint a veszprémi Auer Fesztivál, a Quartettissimo fesztivál, vagy a Budapesten megrendezett Fesztiválakadémia. Számos hazai koncertteremben felléptek; többek között a Zeneakadémia Solti-, illetve Nagytermében, a Régi Zeneakadémia koncerttermében és a Magyar Rádió Márványtermében.

    Ajánlatunk


    Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

    Ajánló


    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

    ..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016