• Program


    Az Alteo bemutatja: BDZ - Az energia hangja - Beethoven sorozat 2

    Az Alteo bemutatja: BDZ - Az energia hangja - Beethoven sorozat 2

    Beethoven-sorozatunk második hangversenyére a szerző két 1806-os művét választottuk. Ez az az időszak Beethoven életművében, amikor a világosabb tónusú művek dominálnak.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. március 10. vasárnap, 19:30

    A G-dúr zongoraveseny annak az átalakulásnak tanúja, ahogy az erőt, a hősiességet, a titánit istenítő fiatal Beethovenből érett, befelé forduló mester lesz. A 19. századi új humanizmus egyik első mesterműve ez, amely az útkereső, szemlélődő líra eszközével talál hangot érzelemvilágának kifejezésére.
    Az 1806-os esztendő a remekművek egész sorával gazdagította a zene irodalmát. Ekkor keletkezett a fent említett G-dúr zongoraverseny mellett Beethoven Harminckét zongoravariációja, Hegedűversenye, a III. Leonóra-nyitány, a Razumovszkijnak ajánlott három vonósnégyes, és mai hangversenyünk második darabja, a IV. szimfónia is. Ami a szimfóniatermést illeti, csaknem három év telt el az Eroica megalkotása óta. Ezen idő alatt Beethoven több vázlattal foglalkozott, megvalósításra azonban az a szimfónia-terve került, amely mintegy ellentétpárja a Harmadiknak, és könnyed, vidám hangulatát tekintve inkább a Másodikhoz áll közel. Így kívánta ezt az alkotás ritmusa, a belégzés feszültségét szükségképpen feloldó, megkönnyebbült kilégzésé, a várakozásteljes disszonanciára törvényszerűen következő megnyugtató konszonancia esztétikai folyamata.
    Hector Berlioz annyira el volt ragadtatva a mű hallgatásától, hogy úgy gondolta, a mű második tételét nem ember, hanem maga Mihály arkangyal készítette.

    Műsor:
    Beethoven: G-dúr zongoraverseny
    Beethoven: IV. szimfónia

    Szüts Apor – zongora
    Vezényel: Hollerung Gábor

    Ajánlatunk


    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

    vígjáték két részben

    Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

    Ajánló


    Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016