• Program


    Az aranyműves boltja

    Az aranyműves boltja

    Karol Józef Wojtyła
    Az aranyműves boltja

    Zenés drama három felvonásban, magyar nyelven
    Először az Opera műsorán

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. május 18. hétfő, 20:00

    „Ennek a gyűrűnek nincs semmi súlya, a mérleg mindig nullára áll, és egyetlen milligrammot sem tudok kikényszeríteni belőle. Az ön férje bizonyára még él. Ilyenkor egyik jegygyűrűnek sincs súlya önmagában – a jegygyűrűknek csak párosan van súlyuk. Az én aranyműves mérlegemnek az a sajátossága, hogy nem méri a fémet, csak az ember létét és sorsát.”

    Az Erkel Színház „otthonául” szolgáló tér névadója komoly irodalmi munkák szerzője, és erősen kötődött a színház világához: a későbbi II. János Pál pápa egyetemi évei alatt irodalmi esteket szervezett, több színjátszó társulatnak tagja, vezetője volt. Az aranyműves boltja című 1960-as verses dialógusának középpontjában három pár áll, akik jegygyűrűért mennek az aranyműves boltjába. A filozofikus szöveg a párok történetének bemutatásán keresztül járja körül a szeretet és a házasság szentségének témáját. Az Opera előadásában a lengyel „drámaíró” mellé a Wojtyłával barátságot ápoló, mindig különleges hangzásvilágot létrehozó kortárs lengyel zeneszerzőt, Krzysztof Pendereckit hívjuk társul, hogy művei kísérjék a prózai színészek játékát. Penderecki munkássága közel áll a színház világához, számos opera és film zenéjét jegyzi. Az előadás rendezője az Opera visszatérő vendégalkotója, Szikora János: egyebek mellett Az árnyék nélküli asszony után e különleges muzsikával átszőtt művet viszi színre az Opera és a Vörösmarty Színház koprodukciójában – és ő az egyetlen magyar rendező, aki a másik híres Wojtyłaművet, A mi Urunk festőjét is színre vitte már a pécsi színház újranyitásakor.


    Évad szereposztás



    Karmester Dobszay Péter

    Teréz Tóth Ildikó

    Ismeretlen férfi / Ádám Gáspár Sándor

    András / Kristóf Kovács Tamás

    Anna Varga Gabriella

    Mónika Ballér Bianca

    Közreműködik Ars Oratoria Kamarakórus


    Alkotók



    Drámaíró Karol Józef Wojtyła

    Magyar szöveg Balássy Péter

    Rendező Szikora János

    Díszlettervező Szikora János

    Az Ars Oratoria Kamarakórus művészeti vezetője Pad Zoltán


    Ajánlatunk


    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Ajánló


    Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016