• Program


    Az ólomkatona és a papírtáncosnő ( 7+)
    2

    Az ólomkatona és a papírtáncosnő ( 7+)




     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. április 2. csütörtök, 10:00

    A Theater an der Parkaue (Berlin) bemutatja:
    Az ólomkatona és a papírtáncosnő
    (Der Zinnsoldat und die Papiertänzerin)

    Korhatár: 5 év felett

    Volt egyszer egy papírtáncos és egy féllábú ólomkatona, akik nem kellettek senkinek. A többi játék közül kiselejtezve egy ablakpárkányon kötöttek ki. Alighogy egymásra találtak, kinyílt az ablak, és kezdetét vette egy nem várt kaland: a katona, aki nehéz, akár a kő, lezuhant; a táncosnőt pedig, aki könnyű, akár a pille, az égbe repítette a szél.

    Két út – két történet. Az ólomkatona és a papírtáncosnő áthaladt tűzön-vízen, s most a nézők előtt állnak, hogy viszontagságaikról beszámoljanak. A katona és a táncosnő elmesélik kalandjaikat, visszaidézik különböző élményeiket, hogy létrehozzák önálló, független narrációjukat. Történeteket mesélnek beszélő felhőkön át történő repülésekről, vad papírhajózásokról a csatornákon, és egy patkányállamról, s azok könyörtelen határőreiről. Mindkettejüket annak emléke segítette át a veszélyen, hogy útjuk közösen kezdődött. Szinte a csodának köszönhetően végre újra találkoznak egy konyhai vágódeszkán, és megosztják a nézőkkel történetüket.

    Az ismert mese színpadi adaptációjáért és rendezéséért is Roland Schimmelpfennig felel, akit a leggyakrabban játszott kortárs német szerzőként tartanak számon. Különböző karakterek bőrébe bújva két színész eleveníti meg a szereplők kalandos élményeit. Így válik a történet példázattá, mely az eldobott, szerettétől elszakított emberről mesél, aki egy olyan hely megtalálásában reménykedik, ahonnan nem taszítják ki, hanem befogadják.

    Játsszák: Hanni Lorenz, Friedrich Richter

    Hans Christian Andersen A rendíthetetlen ólomkatona c. meséje alapján
    írta (2018) és rendezte: Roland Schimmelpfennig

    Díszlet-, jelmez- és bábtervező: Lane Schäfer
    Dramaturg: Justus Rothlaender
    Zeneszerző: Hannes Shaban Gwisdek
    Színházpedagógus: Anne Britting
    Súgó: Kerstin Richter

    Ajánlatunk


    “Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

    Ajánló


    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

    Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016