• Program


  Az utcáról a világ tetejére - Neszmélyi Emil előadása
  4

  Az utcáról a világ tetejére - Neszmélyi Emil előadása

  Neszmélyi Emil önálló előadása

  Új műfaj a Dumaszínház palettáján, a spoken word, az elbeszélés művészete, ami persze a humort sem nélkülözheti.

  Az első, sikeres, magyar Everest csúcsmászás története a tibeti oldalról az elkövető előadásában.

   

  Az előadást 12 éves kortól 100 éves korig mindenkinek ajánljuk.

   

  Az előadó ügyvéd, az első és máig az egyetlen magyar, aki a nehezebb, tibeti oldalon juttatta el a nemzeti zászlónkat az Everest csúcsára. Tette mindezt asztmás betegsége és a csúcstámadás idején a halálzónában átélt asztmás rohamai ellenére. Az előadás könnyed, elgondolkodtató és helyenként sokkoló. Közben pedig a közönség akár azt is érezheti, hogy Emillel közösen mássza épp meg az Everestet a nehezebb útvonalon.

  Megtudhatjuk miként zajlott a fizikai és mentális felkészülés, milyen asztmásként létezni 8000 méter fölött a halálzónában, mik az életveszély okai extrém magaslaton és végül azt is, hogy miként kerül egy ügyvéd a mindennapi munkája mellett az utcáról a világ tetejére.

  Aki nem mindennapi élményre vágyik e különleges környezetből hozzánk érkezett előadótól, itt az alkalom. Az este folyamán az is kiderül, hogy miért a Dumaszínházban érhető el ez az előadás visszatérő módon, és vajon hol van helye a történetben a nevetésnek, mert bizony annak is helye van.

   

  Emil kifejezetten kedveli, ha az előadás alatt a felnőttek mellett minél több 12. életévét betöltött ifjú hallgatóval mászhatja meg közösen az Everestet, ezért őket is bátorítja a részvételre minden alkalommal. 

  Ajánló


  Bereczki Zoltán egy zenekaros nagykoncerttel érkezik augusztusban a Városmajori Szabadtér Színházba, amelyen felcsendülnek…

  A történelmi Magyarország tájegységeinek elfeledett folklórkincsei a Nagyerdő szívében a 70 éves Debreceni…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016