• Program


  Aktuális előadások  Babaszínház - Medvék minden mennyiségben

  Első színházi élmény a Vaskakas Bábszínház előadásában a 0-3 éves korúaknak

  …a játékboltból, a bazártrafikból, az áruházból, a desszertesdoboz fedeléről – de talán még képzeletbeli mackók is. Lehet velük beszélgetni, ki lehet találni, mire gondolnak, mit néznek, látnak, mire vágynak, mi az, amire a nagyokat intik. Pirongatni, korholni lehet őket, rájöhetünk apró cseleikre, úgy tehetünk, mintha… Lehet velük játszani, de ők is játszanak velünk.

  A Vaskakas Bábszínház legújabb babaszínházi előadása Tandori Dezső Kossuth-díjas költő versei alapján.

  Az előadás hossza 20 perc, melyet 20 perc játék követ.

  Író: Tandori Dezső (József Attila- és Kossuth-díjas)
  Tervező: Sipos Katalin
  Zeneszerző: Rab Viki
  Dramaturg, rendező: Markó Róbert
  Játsszák: Bora Levente és Nagy Petra

  A Vaskakas Bábszínház a babaszínházról:

  Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra. Tudós csoportok: pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. A kínai császárnékról mesélték, hogy amikor állapotosak lettek, csak szép dolgokat volt szabad nézniük, hallgatniuk és szagolniuk, hogy a magzat is szép és kiegyensúlyozott legyen. Kínában már akkor tudták, amit a mai pszichológia tanít, hogy életünk első kilenc hónapja – még az anyaméhben – és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek, egyszóval mindennek, ami bennünk később igazán fontos lesz. Az esztétikai élmény, annak közös megélése, otthoni felidézése, s újraélése a csecsemő-szülő kapcsolat erősítésén, elmélyítésén túl, új tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagítja a kisgyermeket. Hatékonyabban, mint bármikor későbbi élete során. A művészet ebben az életkorban segíthet talán a legtöbbet.

  A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

  Ajánló


  Mit és kiket rejt a varázslatos és legendás padlás? Időutazás ég és föld…

  Nem véletlenül nevezik Ray Cooney-t az angol Feydeau-nak. A közel ötven éve, 1969-ben…

  Mégis meddig mehetünk el a hazugságban? Mi lesz, ha már lassan magunk sem…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016