• Program


    Bach Bridges I. - Crossing Borders

    Bach Bridges I. - Crossing Borders

    A BMC-ben második alkalommal megrendezésre kerülő Bach Bridges fesztivál a Budapesti Fesztiválzenekar és az az Amszterdami Concertgebouw Zenekar művészeinek, valamint a Festivallinks közös munkájának gyümölcse, Michael Gieler és Szabó Péter művészeti vezetésével.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. október 3. szerda, 19:30

     Műsor:

    Szabó Csaba: Erdélyi Magyar Harmóniás Énekek a 18. századból
    Tobias Hume: Touch Me Lightly
    Tobias Hume: I'm Falling
    Marin Marais: Le Badinage
    Marin Marais: Les Voix Humaines
    Anni Elif Egecioglu: Särestön mieli
    John Blow: The Self Banished
    Mikko Perkola: Fado de Moscou
    Mikko Perkola: Sinä olet minun valkea taivaani
    *****
    Andrea Falconieri: Passacaglia & Ciaconna
    Florian Magnus Maier: Slipstream
    Dimitar Bodurov: Butch & Kalimandu Denku
    Közreműködik:

        Imogen Huzel - akrobata
        Anni Elif Egecioglu - cselló
        Mikko Perkola - viola da gamba
        Miroslav Petkov - trombita
        Jörgen van Rijen - harsona
        Dimitar Bodurov - zongora
        Bíró Ágnes - hegedű
        Szabó Péter - gordonka

    A BMC-ben második alkalommal megrendezésre kerülő Bach Bridges fesztivál a Budapesti Fesztiválzenekar és az az Amszterdami Concertgebouw Zenekar művészeinek, valamint a Festivallinks közös munkájának gyümölcse, Michael Gieler és Szabó Péter művészeti vezetésével. A Festivallinks célja, hogy újszerű művészi produkciókat mutasson be több európai zenei fesztivál részvételével. Az így megszülető műsor 2018 és 2020 között beutazza egész Európát.

    A fesztivál nyitókoncertjének első része Finnország északi csücskéről, a Hiljaisuus Festivaaliról érkezik Budapestre. Az előadás akrobatikával társítja a régizenét és kortárs zenét: a cirkuszművészek és zeneművészek közösen találnak új, költői kifejezésformákat.

    A koncert második részében is különleges találkozások tanúi lehetünk. Miroslav Petkov trombitás és Dimitar Bodurov zongoraművész számára Bach zenéje legalább annyira otthonos, mint a jazz és az avantgárd elektronikus zene, ám mindvégig hűek maradnak saját zenei gyökereikhez, a bolgár népzenéhez. Zenei utazásuk során a Budapesti Fesztiválzenekar és az Amszterdami Concertgebouw Zenekar tagjai csatlakoznak hozzájuk.

    Ajánlatunk


    „Az ok, ami miatt a Szerelmes Shakespeare-t az irodalommal foglalkozó kutatók és kritikusok is élvezetesnek találják, nem más, mint hogy a narratíva nagyon öntudatosan játszik el azokkal az életrajzi fantáziákkal, amelyek az idők során Shakespeare köré épültek.” (Adam Hooks)

    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016