• Program


    Bach Bridges I. - Crossing Borders

    Bach Bridges I. - Crossing Borders

    A BMC-ben második alkalommal megrendezésre kerülő Bach Bridges fesztivál a Budapesti Fesztiválzenekar és az az Amszterdami Concertgebouw Zenekar művészeinek, valamint a Festivallinks közös munkájának gyümölcse, Michael Gieler és Szabó Péter művészeti vezetésével.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. október 3. szerda, 19:30

     Műsor:

    Szabó Csaba: Erdélyi Magyar Harmóniás Énekek a 18. századból
    Tobias Hume: Touch Me Lightly
    Tobias Hume: I'm Falling
    Marin Marais: Le Badinage
    Marin Marais: Les Voix Humaines
    Anni Elif Egecioglu: Särestön mieli
    John Blow: The Self Banished
    Mikko Perkola: Fado de Moscou
    Mikko Perkola: Sinä olet minun valkea taivaani
    *****
    Andrea Falconieri: Passacaglia & Ciaconna
    Florian Magnus Maier: Slipstream
    Dimitar Bodurov: Butch & Kalimandu Denku
    Közreműködik:

        Imogen Huzel - akrobata
        Anni Elif Egecioglu - cselló
        Mikko Perkola - viola da gamba
        Miroslav Petkov - trombita
        Jörgen van Rijen - harsona
        Dimitar Bodurov - zongora
        Bíró Ágnes - hegedű
        Szabó Péter - gordonka

    A BMC-ben második alkalommal megrendezésre kerülő Bach Bridges fesztivál a Budapesti Fesztiválzenekar és az az Amszterdami Concertgebouw Zenekar művészeinek, valamint a Festivallinks közös munkájának gyümölcse, Michael Gieler és Szabó Péter művészeti vezetésével. A Festivallinks célja, hogy újszerű művészi produkciókat mutasson be több európai zenei fesztivál részvételével. Az így megszülető műsor 2018 és 2020 között beutazza egész Európát.

    A fesztivál nyitókoncertjének első része Finnország északi csücskéről, a Hiljaisuus Festivaaliról érkezik Budapestre. Az előadás akrobatikával társítja a régizenét és kortárs zenét: a cirkuszművészek és zeneművészek közösen találnak új, költői kifejezésformákat.

    A koncert második részében is különleges találkozások tanúi lehetünk. Miroslav Petkov trombitás és Dimitar Bodurov zongoraművész számára Bach zenéje legalább annyira otthonos, mint a jazz és az avantgárd elektronikus zene, ám mindvégig hűek maradnak saját zenei gyökereikhez, a bolgár népzenéhez. Zenei utazásuk során a Budapesti Fesztiválzenekar és az Amszterdami Concertgebouw Zenekar tagjai csatlakoznak hozzájuk.

    Ajánlatunk


    Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a Fesztiválzenekarnak köszönhetően a Midnight Music azóta az egyik legjobb és legnépszerűbb program lett azok körében, akik fogékonyak a kultúrára, de nem szeretik a hagyományos hangversenyek kötöttségeit.

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017 nyár elején megjelent PestiEst-ben csak úgy sorjáznak a tabutémák, ám a kifejezetten harcos kiállása, a teljesen újszerű rímképlet és a hitelesség azonnal feltűnést keltett. A bemutatkozó nagylemezén (Nehézlábérzés, 2018) Krúbi teljes fegyverzetében jelenik meg: erőteljes politizálás, szexualitás, celebek bírálata, tabudöntögető témák. A 2019-es Zárolás feloldva EP dalait a gyors befutás hátulütői, az agresszíven nyomuló rajongók, a tolakodó nők, az eredményt váró menedzserek népesítik be. A korábbinál egységesebb, komorabb hangvételű második album után 2020 augusztusától Krúbi szívizomgyulladás miatt csaknem tíz hónapig nem állt színpadra, de 2021 nyarán újra nagy sikerrel zenélt. A betegségéről szóló csaknem kilenc perces Szív című dal hamar népszerű lett. Legutóbbi, III. Krúbi című albumát éppen 29. születésnapján, 2023. november 17-én dobta piacra, többek között a Ganxsta Zolee tehet mindenről című szerzeménnyel. A korong dalait 2024 januárjában a Papp László Sportarénában tartott nagyszabású koncertjén hallgathatták meg élőben a rajongói. Beton.Hofi szabályosan berobbant a hazai újhullámos hiphop világába. A 2021 júniusában megjelent első, ‘comic sins’ c. mixtape óriási kritikai és közönség sikert aratott, a 2022-ben kiadott ‘Playbánia’ megjelenését követően, pedig egyértelművé vált, hogy Beton.Hofi az elkövetkezendő évek meghatározó könnyűzenei előadója lesz. Egyedi hangzásvilágával, (ön)reflektív dalszövegeivel, hipnotikus színpadi jelenlétével, humorával és lelkes, magukat ‘Citromale Gang’ néven aposztrofáló rajongói bázisával gyorsan, mindössze 2 év alatt bebiztosította helyét a klubok és fesztiválok nagyszínpadain, hogy aztán 2023-ban már a telt-házas Budapest Parkban lépjen fel. 2022-ben a ‘comic sins’-ért, 2023-ban pedig a Playbánia albumért Fonogram díjat nyert az év hazai rap vagy hip-hop albuma/ hangfelvétele kategóriában, Hundred Sins-el közös Bagira c. dala, pedig a 3. legtöbbet játszott magyar dal lett valaha Spotifyon. A trilógiát záró “0” c. 20 dalos lemeze 2024 tavaszán jelent meg. A lemezt áprilisban, első “aréna showján” az MVM Dome-ban mutatja be. Super Early Bird: 6500 Ft (korlátozott darabszámban) Early Bird: 7500 Ft (korlátozott darabszámban) Standard: 8500 Ft VIP: 12000 Ft (korlátozott darabszámban) VIP jegy tartalma: gyors belépés a VIP bejáraton keresztül, a koncertet közvetlenül a színpad előtt egy elkülönített nézőtéri helyről élvezheted, egyedi VIP pass és karszalag, welcome drink

    Ajánló


    „Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

    Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016