• Program


    BACH CSELLÓSZVITEK – Banda Pál gordonkaművész szólóestje

    BACH CSELLÓSZVITEK – Banda Pál gordonkaművész szólóestje

    24. Zsidó Kulturális Fesztivál
    2022. szeptember 4-12.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 6. kedd, 19:00

    24. Zsidó Kulturális Fesztivál

    2022. szeptember 4-12.

     

    2019. szeptember 6., kedd, 19 óra

    BACH CSELLÓSZVITEK – Banda Pál gordonkaművész szólóestje

    Banda Pált három évvel ezelőtt már hallhatta a közönség a Frankel zsinagógában, akkor Bach C-dúr és c-moll csellószvitjét játszotta. A sorozat idén folytatódik, szeptember 6-án két másik Bach szvit, a d-moll és az Esz-dúr hangzik el. Bach összesen hat csellószvitet írt, ezek mindegyike 1717 és 1723 között keletkezett, azaz abban az időszakban, amikor Anhalt-Kötheni Lipót herceg kötheni udvara volt az otthona. Korábban a weimari udvarnál állt szolgálatban, onnan csábította magához a művészetkedvelő, és a zene iránt különösen fogékony herceg, felajánlva az udvari zenekar karmesteri és kamarazenei igazgatói posztját. Bach egy nagyszerű, tizenhét tagú zenekarral dolgozhatott, a zenészek nagyrészt I. Frigyes porosz király feloszlatott zenekarából szerződtek ide. Itt játszott a korszak egyik legjobb gambása, Christian Ferdinand Abel, és a kiváló csellista, Christian Linigke, akik számára a hat csellószvit íródott, de a remek muzsikosok több új darabot is inspiráltak. A cselló egyébként ebben az időben egy még alig egy-két évtizedes történettel rendelkező, új hangszer volt.

    Műsor: J.S. Bach: d-moll csellószvit, J.S. Bach: Esz-dúr csellószvit

    Banda Pál a budapesti Zeneakadémia befejeztével – Végh Sándor meghívására – a Camerata Salzburg cselló szólamvezetője lett. Az itt eltöltött időt követően csatlakozott a Chamber Orchestra of Europe-hoz, ahol olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Solti György, Schiff András, Rudolf Serkin, Claudio Abbado, Nikolaus Harnoncourt, és Lorin Maazel. Ezzel párhuzamosan a szólista pályán is elindult, egyebek közt Haydn és Schumann versenyműveit, Bach és Kodály szólószonátáit játszotta Anglia legjelentősebb koncerttermeiben, valamint Dvorak concertoját Szingapúrban. 1998-tól tíz éven át az angol zenei élet egyik meghatározó vonósnégyese, a nagy múltú Allegri Quartet csellistája volt. 2012 óta az English Piano Trio művésze. A koncertezés mellett a tanítás is fontos helyet kap pályáján, a londoni Purcell School és a Royal College of Music professzora.

     

    * Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!

    * Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

    Ajánlatunk


    Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

    Ajánló


    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016