• Program


  Back-Pack - A Soharóza és a Jónás Vera Experiment közös produkciója

  Back-Pack - A Soharóza és a Jónás Vera Experiment közös produkciója

  Súlyosan telepakolt hátizsákkal érkezünk, sok mindent öröklünk: géneket, sorsot, mintát, identitást. Mennyit tudunk tudatosan formálni a hozott dolgokon, hol a mi egyéni felelősségünk, szembe lehet-e nézni a csomag tartalmával, kipakolni és átrendezni azt, hogy akire legközelebb ráadjuk a zsákot, könnyebben viselhesse?

  Aktuális előadások
  Soharóza - Jónás Vera Experiment: Back-Pack
  90'
  KONCERT-PERFORMANSZ

   A színpadon jelen van Jónás Vera, a szólista, a 25 tagú Soharóza kórus és a Jónás Vera Experiment zenekar. A zene és a mozgás is performatív, Joanna Jaworska-Maciaszek játékos koreográfiával megspékelve. A dalokat recitativók kötik össze (játékos, improvizatív és időnként interaktív zenei jelenetek), amiket Jónás Vera írt, majd közösen megformált a csapat. Videóvetítés segíti a nézőket elmélyülni a témában – az előadók közös gondolkodásra invitálják a közönséget.

  A darab írását hosszas előkészítő munka előzte meg, melynek során az alkotók megosztották egymással saját és családjaik történeteit, a magukkal hozott, öröklött és berögzült mintáikat, az úgynevezett csomagokat. A terápiának is beillő munkafolyamat során keresték a közös nevezőket, melyek végül a Back-Pack vázát adják.

  A Soharóza egy kísérleti énekegyüttes, amely Halas Dóra vezetésével 2008 óta játszik hangokkal, különböző zenékkel és zajokkal, az emberi testtel és a térrel, így hozva létre rendhagyó, műfajilag besorolhatatlan előadásokat. A csoport fő ismérve a közösségi zeneszerzés- vagy szerkesztés, amely során a kórustagok nemcsak előadóművészként, hanem társalkotóként is részt vesznek a projektek létrehozásában.

  Jónás Vera, Fonogram és Artisjus-díjas énekes-dalszerző és zenekara legutóbbi lemeze HOLD címen jelent meg 2022 áprilisában. Az utóbbi években a produkció volt ázsiai turnén, körbejárta a közép-kelet-európai régiót, fellépett Santana után a lengyel Tauron Life fesztiválon, miközben itthon többek között a Sziget, VOLT, Művészetek Völgye, Fishing on Orfű, Campus és Örvényeshegy Piknik fesztiválokra kapott meghívást.

  Rendezők: Halas Dóra, Jónás Vera
  Zenekar: Jónás Vera (ének, gitár), Várnai Szilvia (billentyű), Bécsy Bence (gitár), Szerető Dániel (basszusgitár), Mihalik Ábel (dob)
  Kórus: a Soharóza tagjai (Al-Farman Petra, Asbóth Szaffi, Biksz Judit, Birtalan Ilona Liliána, Bogdán Tamás, Botka Dóra, Eckhardt Fanni, Elek Judit Sára, Eörsi Sarolta, Jankó Dániel, Karosi Roland, Kégl Lóránt, Lokody Ákos, Majkut Sarolta, Nagy Kata, Nagy Lilla, Nagy Zsófia, Rácz Dóra, Remes Zsófia, Sebők Anna, Simon Júlia, Sipos András, Somogyi László, Tárnoki Tamás)
  Dramaturg csapat: Al-Farman Petra, Eörsi Sarolta, Halas Dóra, Jónás Vera, Remes Zsófia, Somogyi László
  Koreográfia: Joanna Jaworska-Maciaszek
  Jelmeztervező: Mészáros Dominika
  Hangmérnök: Gróh Ádám
  Zeneszerzők: Soharóza, Jónás Vera
  Hangszerelő: Rubik Ernő Zoltán
  Világosító: Kovács Áron

  Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Launching Gagarin Records & Management

  Ajánló


  Az üstökösszerű karriert befutó Azahriah a streaming-toplisták állandó vezetője: 100 millió feletti lejátszás Spotifyon és több mint 130 millió lejátszás…

  A Kowalsky meg a Vega zenekar 20 éves jubileumát ünnepli! A jeles alkalomból egy közös nagy ünneplésre és egy fergeteges…

  A Szabó Dániel Quintet igazi „középgenerációs” szupergroup, tagjai hazánkban és nemzetközi vizeken egyaránt elismert zenészek. A quintet többnyire a zenekarvezető…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016