• Program


    "Bál az udvarnál"- előadás - báli szezon a királyi palotában

    "Bál az udvarnál"- előadás - báli szezon a királyi palotában

    Bál az udvarnál - Kovács Dóra előadása a 19. század báli szezonjáról

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. február 13. vasárnap, 16:00

    "Bál az udvarnál"- előadás - báli szezon a királyi palotában

    Báli előadásunkon a régi fővárosi bálok, udvari bálok hangulatát idézzük meg. Azokról a korokról mesélünk majd, mikor a főúri családok féltve őrzött ékszerei, drágakövek ragyogtak az udvari bálok alkalmával a hölgyeken és az urak bársony-és aranybrokát mentéin, kócsagtollas forgóin. Az udvari élet legfontosabb társasági eseménye a hivatalos udvari bál volt, nem sokkal az uralkodó újévi köszöntése után. Az udvarnál minden évben megrendezték a kisebb, „bál az udvarnál”ünnepséget is. A Monarchia idején a budai udvari bálok sok esetben megelőzték a bécsieket.

    Pest-Budán már a 18. században is rendeztek farsangi mulatságokat. Híresek voltak a reformkor báljai is. Vízkereszt napján kezdték el hivatalos tevékenységüket a bálrendezők. A 19. század közepén két attilás, vagy frakkos fiatalember virágcsokorral a kezében jelent meg a lányos háznál, hogy átadja a báli meghívót. A fővárosi jelmezestélyeken apródok, dominók, Don Quijoték, Hungáriák, Minervák, Theodora császárnők táncoltak. A háromkirályok napjától húshagyó keddig tartó mámoros farsangi időszakban minden megtörténhetett, új szerelmek szökkentek szárba, fiatal lányok várták, hogy bemutassák őket a főúri társaságban.

    Jegyeket kérjük előre megváltani!

    Termeinkben maszk viselése kötelező.

    Ajánlatunk


    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

    Ajánló


    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016