• Program


    Balog József és Érdi Tamás zongoraestje
    2

    Balog József és Érdi Tamás zongoraestje

    A 18-19. században a négykezes zongorajáték számított a házi muzsikálás legelterjedtebb formájának. Ahol akadt két billentyűs hangszer, ott kétzongorás kamarazene is megszólalt - ennek repertoárja szintén a bécsi klasszika korában kezdett kibontakozni. Ezen az estén mindkét műfajból hallhatunk különleges szépségű alkotásokat.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. január 19. vasárnap, 19:30

    2020. január 19. vasárnap
    19:30 — 22:00


        Mozart: D-dúr kétzongorás szonáta, K. 448
        Beethoven: D-dúr szonáta négy kézre, op .6
        Schubert: f-moll fantázia, D. 940
        Schubert: Katonainduló, D. 733, No. 1
        Mozart: Esz-dúr versenymű két zongorára, K. 365


    Mozart, Beethoven, Schubert: szép és szinte jelképes, hogy éppen bécsi zeneszerzők és a klasszikus-kora romantikus korszak alkotói azok, akiknek művei a hangversenyen a négykezes és kétzongorás kamarazenét képviselik, hiszen ez a muzsika különlegesen erős szálakkal kapcsolódik a városhoz és annak 18-19. századi zenekultúrájához.
    Balog József és Érdi Tamás egyidősek: mindketten 1979-ben születtek, a magyar zongoraművészek erős mezőnyében a középgeneráció gyakran fellépő, sokat foglalkoztatott képviselői. Mindkettejüket nagy hangszeres biztonság, fokozott zenei érzékenység és a kamarazene szeretete jellemzi - nem csoda, hogy ezúttal egyesítik erőiket, hogy megszólaltassák Mozart üde bájú négykezes és kétzongorás kompozícióit, Beethoven friss és energikus korai alkotását, valamint egy nevezetes remekművet, Schubert sejtelmes-tragikus hangvételű f-moll fantáziáját: az érett romantikus kifejezésmód előlegezését.
    A műsort záró kétzongorás Mozart-versenyműben a két művészhez csatlakozó kamarazenekar, a Budapesti Vonósok 1977-ben alakult. A produkció karmestere, Farkas Róbert 1982-ben született, budapesti tanulmányainak befejezése óta - több mint egy évtizede - Berlinben él és dolgozik.

    Vezényel:  Farkas Róbert
    Közreműködik: Budapesti Vonósok (művészeti vezető: Botvay Károly)

    Ajánlatunk


    A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi klasszikussá vált, ami nem is csoda: egyszerre elgondolkodtató, kritikus látlelet a társadalmi álszentségről s az emberi hiszékenységről, ugyanakkor szórakoztató, szellemes, fordulatos, slágerekben gazdag zenés mű is.

    bohózat két felvonásban

    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

    Ajánló


    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

    Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016