• Program


    Bartók & Harmónia

    Bartók & Harmónia


     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. január 28. hétfő, 19:00

    BARTÓK & HARMÓNIA

    Műsor:

    Liszt F.:  Angelus! Prière aux anges gardiens (Ima az őrangyalokhoz) S 163
    Bartók B.: Divertimento, BB 118 / Sz. 113
    J. Haydn: B-dúr mise (Harmoniemesse), Hob. XXII:14

    Zenél: Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar
    Vezényel: Oberfrank Péter
    Közreműködik: Oriolus Kórus (karnagyok: Weiszburg Zsuzsanna és Mészáros Péter)

    A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar és az Oriolus Kórus hangversenyének műsorát egy eredetileg zongorára szánt Liszt-mű viszonylag ritkán hallható, 1881-ben bemutatott vonósverziója indítja. A bensőséges hangvételű, a mester unokájának ajánlott kis kompozíció Róma esti harangjainak hangját idézi fel, majd finom szövésű, szelíd zenével festi le a hívő lélek áhítatát. Egészen más világba vezet Bartók a 2. világháború előestéjén komponált Divertimentója, melyben – a könnyed szórakoztató zenét sejtető cím ellenére – a derűs hangok mögött olykor a tragikum is felsejlik, különösen is a megrázóan szép lassú tételben. A nyitószám megteremtette harmóniát pedig mi is állíthatná helyre szebben, mint Haydn kései, emelkedett Harmónia-miséje? A koncert dirigense Oberfrank Péter lesz.

    Ajánlatunk


    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    Ajánló


    Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

    Szörényi Levente – Bródy János / Gyöngyösi Levente ISTVÁN, A KIRÁLY A rockopera szimfonikus operaváltozata két részben, magyar nyelven, magyar…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016