• Program


    BDZ A'la Carte Ensemble - Milonga

    BDZ A'la Carte Ensemble - Milonga

    M I L O N G A

    BDZ A‘la Carte Ensemble

    Kalla-Tóta Hajnalka – hegedű
    Bánhegyi Tünde – hegedű
    Markó János – mélyhegedű
    Helecz Dániel – cselló
    Botár Bence – nagybőgő
    Kanyó Dávid – fuvola, altfuvola,…  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 14. vasárnap, 17:00

    José Pablo Moncayo: Huapango

    Astor Piazzolla: Négy évszak

    Luigi Rago: Intermezzo, Op.1

    Isaac Albeniz: Tango in D

    Pánczél Tamás: Tekeringő

    Carlos Gardel: Por Una Cabeza

    Ennio Morricone: Cinema Paradiso

    Nino Rota: Romeo et Giulietta

    Astor Piazzolla: Oblivion

    Astor Piazzolla: Libertango

     

    A milonga eredeti jelentése az egykor Nyugat-Angolából Dél-Amerikába hurcolt rabszolgák törzsi nyelvében, a kimbundu nyelvben „szavak”, tágabb értelemben pedig „fecsegés, szószátyárság” (s ez igazán jól illik a gauchók, a lovas marhapásztorok gitárkísérettel előadott dalaira, az ú.n. payadákra).

    Ugyanakkor a milonga argentin népzene és tánc; ritmikája afrikai eredetű, de hatást gyakoroltak rá európai és kreol táncok, amelyek főképp Peruból, Brazíliából, Kubából és Spanyolországból Buenos Airesen és Montevideón keresztül különböző utakon érkeztek Argentínába. Jellemző a korra, hogy a műfajok oda-vissza vándoroltak Európa és Amerika között.

    A milonga szó jelent még táncestet is, ahol tangót, milongát és keringőt lehet táncolni.

    Egyedülálló hangszer-összeállítással, átiratokkal és eredeti művekkel érkezik Tarcalra, a Rákóczi-szüretelőházba a BDZ A´la Carte Ensemble, ami a Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar művészeiből alakult 2017-ben. Nevük repertoárjuk sokoldalúságát tükrözi: a közönség a sokszínű műsort hallgatva olyan gazdag kínálatban gyönyörködhet, mint amikor egy elegáns, de mégis jó hangulatú étteremben az étlapról à la carte válogathat a jobbnál jobb fogások közül.

    A klarinéttal, szaxofonnal és fuvolával kiegészült vonósötös formációval a zenészek a szimfonikus zenekari hangzást sokszínű kamaraegyüttesként tudják visszaadni, és képesek a teljes zenekari megszólalást is imitálni. Az együttes nagy sikerrel adott hangversenyeket több ízben a Zempléni Fesztiválon, a Klassz a pARTon Fesztiválon, valamint legutóbb az Alzheimer-világnap alkalmából Budapesten. Az együttes tagjai nemcsak kollégák, hanem barátok is – ez mindig pluszt ad számukra a közös zenélésben, és érezhető a hallgatók számára is.

    Ajánlatunk


    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    Az a zenekar, amelyet Kobayashi Ken-Ichiro életében először vezényelt szülőhazája határain kívül, az a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar volt. 2024. május 24-i koncertünkre a Zeneakadémián néhány óra alatt elkeltek a jegyek, és mivel sokan lemaradtak a lehetőségről, ezért úgy döntöttünk, megismételjük a koncertet másnap, május 25-én, 19:00 órakor az Erkel Színházban!

    Ajánló


    19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017…

    Agatha Christie: Az Egérfogó krimi két részben A fiatal Ralston-házaspár panziójában vagyunk. Távol az emberektől, a világtól.

    A Neoton Família az egyik legnépszerűbb magyar popzenei együttes. Angol nevük: Newton Family, ezutóbbi néven jelent meg több lemezük Japánban,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016