• Program


  BDZ-NAP 2021 / BDZoo-Faktor – állati tehetségkutató
  2

  BDZ-NAP 2021 / BDZoo-Faktor – állati tehetségkutató

  Az állatok farsangjának vidám és szórakoztató előadása, oda illő zenei részletekkel és erre az alkalomra írt mesével kiegészítve.  több

  Felcsendülnek zenei részletek többek között a következő művekből is: Rimszkij Korszakov: Dongó, John Williams: Jurassic Park, Dan Brown: Wild Symphony.

   

  BDZ-NAP 2021
  Egy nap Hollerung Gáborral és a Budafoki Dohnányi Zenekarral
  2021. szeptember 26., Zeneakadémia

  Négy koncert – egy nyilvános próba – kötetlen beszélgetés

  A Budafoki Dohnányi Zenekar nagy örömmel és izgalommal készül a 2021-22-es évadra, bízva abban, hogy közönségének újra személyes találkozásokban, valódi koncertélményekben lesz része. A hosszú online koncertélet, a sok változás és kiszámíthatatlanság időszaka, reményeik szerint, lassan véget ér. A 2021-22-es évad elején a tavaly útjára indított hagyományt követve a zenekar ismét egy BDZ-NAP keretében szeretne találkozni és együtt élvezni a zenét és a közelséget közönségével, soha nem látott kapcsolódási lehetőséget kínálva színpad és közönség között. A BDZ-NAP folyamán az érdeklődők kisebb és nagyobb apparátusú koncerteken, alkotói beszélgetéseken keresztül nyerhetnek bepillantást a zenekari műhelymunkába.

  A BDZ-NAP 2021 programja:

  11:00    Megérthető zene (a bérletsorozat 1. koncertje) 
  Családi ismeretterjesztő hangverseny karmesteri magyarázattal. 
  Előad és vezényel: Hollerung Gábor
  Megérthető zene: Biblia
  Elhangzik: Händel: Messiás 2. rész (Passió)
  Közreműködik: Budapesti Akadémiai Kórustársaság

  15:00     Családi koncert – nem csak kicsiknek
  BDZoo FAKTOR – ÁLLATI TEHETSÉGKUTATÓ
  Saint-Saëns: Állatok farsangja
  Az állatok farsangja vidám és szórakoztató, igazán egyedi előadása lesz hallható, egy olyan tehetségkutatóról szóló, kifejezetten erre az alkalomra írt mesébe ágyazva, amelyben a zsűri elnöke az oroszlán, a versenyzők pedig lelkes, muzikális állatok. További kiemelkedő érdekesség, hogy az előadás a témához illeszkedő zenei részletekkel is kiegészül. Felcsendülnek részletek többek között a következő művekből is: Rimszkij-Korszakov: Dongó, John Williams: Jurassic Park, Dan Brown: Wild Symphony.

  17:00    Műhelybeszélgetés (ingyenesen látogatható)
  Hollerung Gábor, a BDZ ügyvezető zeneigazgatója és Gyöngyösi Levente a BDZ rezidens zeneszerzője beszélget egymással és a közönséggel kötetlenül, fontos és – Hollerung Gábor klasszikus megfogalmazását idézve - „fontatlan” kérdésekről.

  18:30    Ütőbemutató
  A BDZ ütősei „versenyre kelnek” a híres magyar ütőegyüttesekkel. A változatos, izgalmas és vérpezsdítő koncerten hallható lesz reneszánsz zene két marimbán, Bach, Debussy ütőhangszereken, Joplin seprűs dobon és sok izgalmas, áthangszerelt remekmű. A koncert végén pedig a kalandvágyóbbak még akár ütőhangszer megszólaltatási kísérletre is adhatják fejüket. 

  20:00    Esti Nagykoncert

  Mozart: Linzi szimfónia KV 425

  Mendelssohn: I. szimfónia 

  Vezényel: Hollerung Gábor

  Ajánló


  Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket - Gyönyörű ének, csodálatos dallamok, látványos…

  Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most…

  Harminchárom álomképet készítünk Keresztes Gábor (Freakin’ Disco együttes tagja, számos magyar film zeneszerzője)…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016