• Program


  "Befogad és kitaszít a világ" -Mácsai Pál és Huzella Péter Villon-estje

  "Befogad és kitaszít a világ" -Mácsai Pál és Huzella Péter Villon-estje

  Igazi különlegesség, izgalmas kaland Villon mindig érvényes, örök emberi szövegeit hallani közel félévezredes távolból, az új, a harmadik évezredben.

  "Befogad és kitaszít a világ" - Mácsai Pál és Huzella Péter Villon-estje

  A március 30-ai előadásra megváltott belépők érvényesek!

  Miért sikeresek Magyarországon ezek a fél évezredes balladák? A költő nagyságán túl nyilván azért, mert Villont épp magyar nyelvre fordították legtöbbször és legtöbben, épp a huszadik században, és épp a magyar irodalom legjelesebbjei. Ezeket a verseket szinte mindenki ismeri, sokan kívülről fújják: nemzedékek önmeghatározásának állomása a villoni személyiség és az azt magyarra ültető szövegek iránti elfogult szeretet. A műsor sok fordítást használ: József Attila, Szabó Lőrinc, Illyés Gyula, Mészöly Dezső és Vas István szövegein túl Faludy közismert átirataiból is elhangzik jónéhány.

  Huzella Péter a régi Kaláka együttes Villon-lemezén megjelent dalait és ehhez az előadáshoz írt új szerzeményeit énekli, Mácsai Pál pedig nem csak mondja, játssza, éli a verseket, hanem énekel és gitározik is. A két gitár és az ének eredeti jogaiba helyezi vissza a verseket, hiszen Villon maga korában közismert dallamokra írt.  A mai értelemben vett versként, zene nélkül megszólaló szövegek kortársi hangon szólnak.

  Ajánló


  Marék Veronika: Boribon és Annipanni Ajánlott életkor: 3+ 90 perc egy szünettel

  A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház legújabb bemutatójához Dániel András különleges hangvételű kufli-meséiből…

  Szophoklész: Oidipusz király című drámája nyomán írta: Pintér Béla  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016