• Program


    Bencs estek - Irodalmi Dominó: Ady Endre éjszakái

    Bencs estek - Irodalmi Dominó: Ady Endre éjszakái

    Bencs irodalom: Dominó


     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. január 22. kedd, 17:30

    Harminc esztendeje, 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultúra napját, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.
    2019. január 22-én, kedden e jeles nap tiszteletére a száz esztendeje elhunyt Ady Endrét idézzük meg a Bencs Villában 17.30-tól, a Bencs Irodalmi Estek keretében.
    Krúdy Gyula 1925 elején kezdte el publikálni a Nyugatban Adyról szóló emlékezéseit. Ezek az írások nemcsak a Hortobágy poétájának életébe engednek bepillantást, hanem Krúdy hasonlíthatatlan stílusú munkáiba is.
    A Bencs Villa tiszteletet parancsoló környezetet biztosít ahhoz, hogy a magyar kultúra napja kapcsán – Krúdy segítségével – méltó módon emlékezzünk irodalomunk egyik legnagyobb alkotójára, a száz esztendeje, 1919. január 27-én elhunyt Ady Endrére. Az ünnepi alkalomból alakja történeti megítéléséről, szerelmi költészetéről, az egzaltált Léda-, s a meghittebb Csinszka-versek világáról éppúgy képet kaphatunk, mint hatalmas publicisztikai illetve novellaírói munkásságáról.
    A költő rendkívüli terjedelmű munkásságának felidézésében, versei és prózai művei, levelei művészi tolmácsolásában Kováts Dénes segítségére lesznek Nyomtató Enikő és Horváth Viktor, a Móricz Zsigmond Színház művészei, valamint Karádi Zsolt főiskolai tanár.

    Ajánlatunk


    Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Ajánló


    Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016