• Program


  Benkó Dixieland Band: Retro világslágerek

  Benkó Dixieland Band: Retro világslágerek

  A Benkó Dixieland Band ismét nagy örömmel lép fel a megújult Városmajori Szabadtéri Színpadon és most nem csak a műfaj világslágereivel, hanem egy különleges sztárvendéggel is készülnek.

  Benkó Dixieland Band: Retro világslágerek

  A koncerten most az EMeRTon-díjas magyar énekesnő, színésznő, műsorvezető Szulák Andrea lesz a vendégük, az ő közreműködésével többek között olyan közismert dalok csendülnek fel, mint a „We’ll meet again”, amelyet a tavaly júniusban elhunyt legenda, Vera Lynn tett világhírűvé a II. világháború idején.

  Természetesen nem maradhat majd el a vidámság és a humor sem, hiszen a Benkó Dixieland Band mindig is fontosnak tartotta, hogy programjai sokszínűek legyenek, és az aktuális sztárvendégen kívül a zenekar tagjai külön-külön is megmutathassák tudásukat. A koncerten a zenekar a népszerű dallamokba itt-ott egy kis csavart csempész, hogy a kellemes nyári kikapcsolódás még szórakoztatóbb legyen.

  A Benkó Dixieland Band 1957-ben a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas klarinétos Benkó Sándor alapította és 2015-ben bekövetkezett haláláig a zenekar vezetője maradt. Halála után a klarinétos szerepét Dennert Árpád vette át.

  A legendás zenekar a világon az egyik legjobb, Magyarországon a legnépszerűbb jazz együttes, hiszen már az első lemezük aranylemez lett. Hazai fesztiválok és versenyek sorát nyerték, számos kitüntetést mondhatnak magukénak. Koncertjeiken tízezres hallgatóság előtt olyan világsztárokkal dolgoztak már együtt, mint pl. az amerikai Milt Jackson, Freddie Hubbard, Al Grey, Buddy Tate, Joe Newman, Buddy Wachter, Henry Questa, Joe Muranyi, Eddy Davis, Cynthia Sayer, Harry Sweet Edison, Albert Nicholas, Wild Bill Davison, vagy az európai Chris Barber, Kenny Ball, Huub Janssen, Acker Bilk – és még sokan mások.

  Közreműködők:

  A zenekar tagjai:
  Nagy Iván – pozan, ének, zenekarvezető
  Szalóky Béla – trombita
  Dennert Árpád – klarinét
  Csikós Miklós – bőgő
  Kovacsevics Gábor – dobok
  Nagy Iván – zongora
  Gáspár Pál – bendzsó

  Sztárvendég: Szulák Andrea

  Ajánló


  A világhírű amerikai Harlem Globetrotters a „Spread Game” elnevezésű világkörüli turnéjuk keretében, 2021.…

  Végre, sok halasztott terv után reményeink szerint visszatérhet a Budapest Bár az egyik…

  A Várkert Irodalom Aposztróf sorozatának októberi estjén a közönség kedvencével készülünk: az irodalmi,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016