• Program


    Bereményi kalapja - VárKERT mozi

    Bereményi kalapja - VárKERT mozi

    Az elmúlt évek legjobb magyar alkotásaival várunk minden friss levegőre vágyó filmrajongót Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen. A vetítés előtt a film egyik alkotójával, a rendezővel, az operatőrrel vagy a főszereplővel beszélgetünk, aki betekintést enged a film kulisszái mögé, és mesél majd az előkészületről, a forgatásról és a film utóéletéről is.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 10. szerda, 21:00

    A Magyar Copperfield szerzője, a Libri irodalmi-díjas Bereményi Géza íróként és filmkészítőként is több generáció életérzését összegző művek szerzője. Először Cseh Tamásnak írt dalszövegeivel lett országosan ismert, aztán novelláival, forgatókönyveivel, színdarabjaival, később a filmrendezéseivel. A róla készült egész portréfilmben Tóth Barnabás kíséri-kérdezi heteken át Bereményit, nemcsak úgy, mint fiatalabb rendező-kolléga, hanem úgy is, mint egykori gyerekszínész, aki 35 éve a gyerek Bereményit alakította az Eldorádóban. A film sok zenével, sok filmrészlettel, sok játékos elemmel és sok baráttal (Bagó Bertalan, Can Togay, Cserhalmi György, Cserna-Szabó András, Gödrös Frigyes, Jánossy Lajos, Járai Márk, Ónodi Eszter, Sőth Sándor) rajzolja meg Bereményi portréját. A Bereményi kalapja egyik jellegzetessége az a hat videoklip, melyekben az alkotók újonnan forgatott fikciós jeleneteket kevertek össze régi híradófelvételekkel - Budapest ostroma, ’56-os harcok, balatoni hippik - és kultikus játékfilmek - Eldorádó, Megáll az idő, Csapd le csacsi, Made in Hungária - jeleneteivel. Ez nem pusztán formai játék, hanem a szöveg és a kép, a múlt és a jelen, a fikció és a valóság egymásra vetítése, ami Bereményi munkásságát, szemléletét is illusztrálja.

    Rendező: Papp Gábor Zsigmond

    Producer: Herner Dániel

    Kreatív producer: Csejdy András

    Operatőr: Lovasi Zoltán

    Vágó: Bartos Bence

    magyar dokumentumfilm, 2022

    Magyar nyelven, angol felirattal vetítjük.

    Kapunyitás: 19:00

    Beszélgetés kezdete: 20:00
    Vetítés kezdete: 21:00
    Befejezés várható ideje: 23:00

    Felhívjuk figyelmüket, hogy a helyszín adottságai miatt a szabadtéri szórakozáshoz illő, kényelmes ruházat és lábbeli viselését ajánljuk.

    Esőnap: 2022. augusztus 17.

    Tájékoztató eső, rossz időjárás esetére  >>>

     

    .

    Ajánlatunk


    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Ajánló


    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016