• Program


  Bernardo Bertolucci:Oltalmazó ég (kultfilm)

  Bernardo Bertolucci:Oltalmazó ég (kultfilm)

  Bernardo Bertolucci egzotikus filmjei sorában ezúttal Észak-Afrikába kalauzol el minket, John Malkovich és Debra Winger társaságában.

  KULTFILM SOROZAT
                     
  Bernardo Bertolucci:
  OLTALMAZÓ ÉG
  (The Sheltering Sky, 1990)

  1947 - A Moresby házaspár, Port és Kit számára a menekülés, a kaland jelentheti a kiutat hétköznapjaik válságából. Elhatározzák, hogy egzotikus utazásra mennek Afrikába, hogy végre tartalommal töltsék meg kiüresedett kapcsolatukat. Az egyhangú, kegyetlen sivatagi táj, az idegen életstílus azonban épp ellenkezőleg hat rájuk, mint ahogy várták. Ráadásul Port tífuszos lesz és ebbe bele is hal. Ezek után Kit magára hagyva folytatja végtelennek tűnő útját a kietlen sivatagban, míg egy karaván rá nem talál. Különösebb ellenállás nélkül adja oda magát egy igéző szemű fiatal tuaregnek, ám a férfi háremének asszonyai nem fogadják kitörő örömmel az új jövevényt. Bernardo Bertolucci egzotikus filmjei sorában ezúttal Észak-Afrikába kalauzol el minket, John Malkovich és Debra Winger társaságában.

  Ajánló


  Anna Karenina elbűvölő és magával ragadó nő, megbecsült férje oldalán él, és imádattal…

  Galgóczy Judit rendezése a „mindenki másnak látszik, másra vágyik” játszmájának dinamizmusára, vibráló szövevényére…

  Mégis meddig mehetünk el a hazugságban? Mi lesz, ha már lassan magunk sem…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016