• Program


    Binder Károly - Borbély Mihály Duó

    Binder Károly - Borbély Mihály Duó

    Ezen a koncerten a két művész legújabb felvételeiből hangzanak el művek, sok-sok improvizációval.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. október 22. szombat, 20:00

    Binder Károly – Borbély Mihály Duó

    Közreműködik:
    Binder Károly - zongora
    Borbély Mihály - szaxofon

    És megnyomtam a gombot...
    Gyakorlatilag koncertszerűen ment a felvétel, csak annyi időre álltunk meg, amíg a Misi hangszert cserélt. Szopránszaxofon, tenorszaxofon, tárogató, klarinét, és egy basszus-effektpedál. Ez utóbbit csak ritkán használtuk, mert alapvetően nem akartunk nagyon elszakadni az akusztikus hangzástól. Ezen a lemezen csak két számban hallható.
    És csak jöttek, és jöttek a gondolatok. Az ötletek. Az intuíciók. Szabadon. Nem győztem jegyzetelni. Karcsi és Misi olyan hihetetlen szinkronban volt, úgy adták-vették egymás gondolatait, hogy egyszer rájuk is kellett szóljak, hogy vigyázzatok, mert ezek már kész kompozíciók! Nem ezt beszéltük meg!
    A feszes ostinatók, a törékeny, lírai hangulatok, a kegyetlen, ritmikus táncszerű kitörések, a szinte már zenei hangot mellőző effektek, sikolyok, puha textúrák, a filmzeneszerű, melankolikus dallamok megállíthatatlan folyamában ültünk. Egy-egy 30-40 perces szakasz után általában pihentünk egy kicsit, de szinte semmit nem hallgattunk meg, nehogy bármi is befolyásolja a további munkát. Az érzéseket, a gondolatokat.
    De vajon mi lehet ez? Jazz? Népzene? Klasszikus? Kortárs? Amíg ment a felvétel, végig ezen gondolkodtam. Hogyan kellene – ha kell egyáltalán – műfaji szempontból besorolni. Nem tudom. Talán a kortárs improvizáció áll a legközelebb, de ismervén az első duólemezük ajánlását, most is aktuálisnak érzem Petrovics Emil szövegét:
    Két nagyszerű muzsikus, akik magukat „jazz-állampolgároknak” tartják, kilépett a teljes és határok nélküli világba. Magukkal vitték a rögtönzés, a technikai tudás, a ritmikai és dallamformáló fantázia gazdagságát, a hangszínek és dinamika minden árnyalatát, a szabadság és a kötöttség egyensúlyának biztos ízlésű alkalmazását. Felszippantottak és zenéjükbe oltottak szokatlan metrumokat, a déli, délkelet-európai, kisázsiai és más bűvölő, bájoló, táncos és fájdalmas, örömteli és panaszkodó dallamrajzokat, váratlan és meglepetéserejű lüktető ritmusokat. Teljesítették minden zeneművész erkölcsi kötelességét: felvidítanak, elszomorítanak, elgondolkoztatnak, szelíd révületbe ejtenek. De még azt is, ami csak keveseknek sikerül: katartikus élményben részesítik azt a zeneszerető embert, aki meghallgatja „HANGJAIKAT”. - Glaser Péter

    Fotó: Hamarits Zsolt

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
    Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánlatunk


    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei sztárvendég MAJKA lesz!!!

    Ajánló


    A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha…

    Kökény Attila és Rakonczai Viktor 2022-ben újra "egymásra találtak" és elhatározták, hogy közös munkába kezdenek, melynek első nyilvános előadása Debrecenben…

    A SZINDRA TÁRSULAT előadása üzenet a mai fiataloknak, hogyan veszíthetjük el egymást, és magunkat egy fesztivál mámorában.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016