• Program


  Blablabla - Székesfehérvári Balett Színház - Sissi Őszi Tánchét

  Blablabla - Székesfehérvári Balett Színház - Sissi Őszi Tánchét

  A testek nem beszélnek mellé

  BoleroRavel zenéje vörösen izzik és lüktető vulkánként tör felszínre. A Bolero nagy ívű, zenei „orgazmus”, amely egyre hevülő tempóval és dinamikával, lüktetve éri el tetőfokát.
  A balett francia címe: Rouge. Azaz vörös. Vörös rúzs.  A nőiség egyik szimbóluma. Libidó, vér, Nő és Férfi, élet és halál …
  A zene elementáris megnyilvánulása ez a balett.
  A láthatatlan válik láthatóvá.

   

  Blablabla: A Blablabla egy táncnovella. Irodalmi hasonlattal élve egyfajta örkényi egyperces; olyan görbe tükör, amely megmutatja korunk emberének kommunikációs zavarait.
  A humorba csomagolt, ámde elgondolkodtató táncmű lényegében egy szatirikus kortárs balett.
  Nevessünk magunkon! Szórakozzunk a problémáinkon, a viszonyaink bonyolultságán! És végül egyszerűsítsük le őket.

   

  Eltűnőben(részlet): A költői hangvételű táncmű az emberi kapcsolatok törékenységéről, sérülékenységéről szól.

   

  Táncolják: Cristina Porres Mormeneo, Dusana Heráková, Nina Maycas Tarela, Fernando Gabriel Luis Luis, Barna Krisztián, Dávid Janík, Elisa Insalata, Liszkai Zsófia
  Közreműködik: Varga Lili és Egerházi Attila
  Koreográfusok: Egerházi Attila és Kristian Ole Tangen (N)

   

  Az előadás hossza 50 perc.

  12 éven felülieknek ajánlott.

   

  English-friendly performance

   

  A Székesfehérvári Balett Színházat 2018. augusztus 1-én alapította meg a város, igazgatója Egerházi Attila, Harangozó-díjas koreográfus. Tizenhárom táncművésszel és hét gyakornok közreműködésével hoznak létre táncszínházi előadásokat.

  A balettszínház – mely repertoárját a kortárs balett táncnyelvére építi - egyik lényegi és elsődleges célja, hogy a táncszínház sokszínű műfaját megismertesse és megszerettesse a közönséggel.

   

  Sissi Őszi Tánchét

  November 16. és 24. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált a hetedik kerületben.

  A program idén ismét a vidéki – miskolci, egri, dunaújvárosi és kecskeméti - táncműhelyeket állítja fókuszba, de a meghívottak közt szerepel az alig több mint egy éve alakult Székesfehérvári Balett Színház is.
  Kiemelt figyelmet kapnak idén a fiatal tehetségek és az ifjú közönség megszólítása, így a programban szerepel egy tánc/színházi nevelési előadás, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium estje, a fesztivál zárásaként pedig a Közép-Európa Táncszínház érkezik az IKF, azaz Ifjú Koreográfusok Fóruma bemutatóval.

   

   

   

  Ajánló


  A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab így amellett, hogy ragyogó…

  Hajítsd el a Cosmót, kapcsold ki a pornót, és irány a színház! Már…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016