• Program


    Blaskó Borbála: Hesszelők - Staféta program
    2

    Blaskó Borbála: Hesszelők - Staféta program

    Caryl Churchill Az iglic című drámája nyomán írta Cseh Dávid

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. június 10. péntek, 19:00

    "És kíván, s ágról lógó anyukáknak 
    húzza a strigulákat:  
    kivan a tíz, húsz, akkor majd ő is kilesz,  
    de a következő ki lesz?

    Blaskó Borbála koreográfus-rendező fizikai színházi produkcióját Caryl Churchill Az iglic című drámája nyomán hozta létre. A Cseh Dávid dramaturg által írt adaptáció címe (Hesszelők) "figyelőket", "leskelődöket" jelent magyarul, és egyben szójáték a német "Hexe", azaz "boszorkány" szóval is. Blaskó nyers és groteszk értelmezése egyben gondolatmenet a jó és a rossz természetéről, és arról, hogy cselekedeteinket gyakran olyan vágyaink és elfojtásaink hajtják, amelyekről mi nem is tudunk. A darab középpontjában álló Iglic valójában tudatalatti vágyaink megtestesülése, aki bár teljesíti minden kívánságunkat, nagy árat kér cserébe. Amikor pedig két barátnő, Lily és Josie kerül a bűvkörébe, mindent megtesz, hogy megszerezze előbbi hamarosan születendő gyermekét, és a vele járó tisztaságot, ártatlanságot és feddhetetlenséget. 

     A produkció ezekre a fő témákra koncentrál, a három főszerepet pedig Simkó Katalin, Stork Natasa és Sipos Vera játssza. A darabban felbukkanó mitikus lényeket, mesebeli szörnyeket és rémalakokat a Táncművészeti Egyetem, valamint a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium volt és jelenlegi diákjai jelenítik meg. Az előadást nem hagyományos hangszereken játszott élőzene kíséri, amelyet Pallagi Ákos szerzett és ad elő. Sipos Orsolya tervezte a produkcióban használt maszkokat, míg a díszletért Lokodi Aletta, a jelmezekért pedig Fekete Mónika felelt. A Hesszelők szürreális és abszurd látványvilágának létrehozásában pedig az előadásban résztvevő diákok is közreműködnek. 

    A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett és támogatott Staféta program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma további támogatásával kiegészülve valósult meg. 

    Játsszák: Simkó Katalin, Stork Natasa, Sipos Vera,  
    valamint a Táncművészeti Egyetem és a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium volt és jelenlegi diákjai: 
    Kotormán Ábel, Könczei Villő, Magyar Veronika, Matus Laura, Nagy Noel, Patonai Panna, Somlyai Kata, Szabó Áron, Szeredás Kristóf, Vághy Viktor 

    Díszlet: Lokodi Aletta 
    Jelmez: Fekete Mónika 
    Maszkok: Sipos Orsolya 
    Zene: Pallagi Ákos 
    Dramaturg: Cseh Dávid 
    Rendezőasszisztens: Könczei Villő 
    Produkciós menedzser: Juhász Károly 
    Koreográfus-rendező: Blaskó Borbála 

    16 éven felülieknek ajánlott.

    Támogatók: Staféta Program, Budapest Főváros Önkormányzata, FÜGE Produkció, EMMI, MMA-MMKI, Bethlen téri Színház, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Műhely Alapítvány, Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium, Attitűd Alapítvány 

    Caryl Churchill engedélyét a Casarotto Ramsay & Associates Ltd. és a Hofra Kft. közvetítette.

    Ajánlatunk


    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

    Ajánló


    ..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016