• Program


    Bogányi Gergely zongoraestje - MVM Koncertek - A Zongora
    2

    Bogányi Gergely zongoraestje - MVM Koncertek - A Zongora

    „MVM Koncertek – A Zongora”

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. február 22. kedd, 19:30

    Bogányi Gergely zongoraestje

    Műsor:
    Scarlatti: Három szonáta
    Debussy: Suite Bergamasque
    Bogányi: Richter capriccio
    *** 
    Chopin: Berceuse, op. 57
    Chopin: h-moll szonáta, op. 58

    Bogányi Gergely az 1996-os Budapesti Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny győztese. 2002-ben Liszt Tizenkét transzcendens etűdjét és Chopin szólózongorára írt összes művét előadta, s ezzel elnyerte az év legjobb hangversenysorozatának járó Gramofon-díjat. Februári szólóestjén Chopin híres h-moll szonátája mellett Scarlatti és Debussy műveit, valamint egy saját kompozíciót is műsorra tűz.

    Repertoárján több mint harminc zongoraverseny és a zongorairodalom jelentős része szerepel. 1999-ben a Bogányi–Kelemen Trióval (Kelemen Barnabás – hegedű, Bogányi Tibor – cselló, Bogányi Gergely – zongora) a finnországi Kuhmóban rendezett nemzetközi trióverseny első díját nyerte el, 2000-ben Liszt-díjat kapott, 2002-ben a finn köztársasági elnök a „Fehér Rózsa Lovagrend érdemkeresztje” kitüntetést adományozta neki. 2003-ban Pest Megye Közgyűlése egyhangúlag neki ítélte a „Pest Megye Kultúrájáért” kitüntetést; 2004-ben Kossuth-díjjal tüntette ki Mádl Ferenc, a Magyar Köztársaság akkori elnöke. 1996-ban szülővárosa, Vác, 2007-ben pedig Zebegény avatta díszpolgárává. 2008-ban Junior Prima-díjjal, 2011-ben Prima-díjjal ismerték el munkásságát.

    A koncertek látogatásakor kérjük, tartsák be a járványhelyzet aktuális előírásait!
    A hangversenyeken maszk viselése kötelező!

    A hangversenyekre az elmaradt MVM KONCERTEK jegytulajdonosai is regisztrálhatnak a jelentkezés sorrendjében,
    kizárólag az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.

    A hangversenysorozat névadó szponzora: MVM Zrt.

    Ajánlatunk


    Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a legidősebb lány hazatérését várja. A békés idillt hatalmas sikoly töri meg. Marcelt, a ház urát holtan találják szobájában, késsel a hátában...

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

    Ajánló


    19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016