• Program


    Bolero

    Bolero

    Maurice Ravel: BOLERO
    ökobalett 3 részben
    A zeneirodalom legerotikusabb műveként is aposztrofált alkotás véletlenszerűen született.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 11. péntek, 19:00

    Maurice Ravel:  BOLERO
    ökobalett 3 részben

    Táncolják

    GG Tánc Eger:
    EMŐDI ATTILA
    KELEMEN DOROTTYA
    GIOELE DEL SANTO
    NOVÁK LAURA
    ROVÓ VIRÁG
    PLITA MÁRK
    TÓTH KAROLINA
    TÖRTELI NADIN

    Látvány: TOPOLÁNSZKY TAMÁS
    Jelmez: PAPP JANÓ
    Szcenika: ENGLER IMRE / FODOR ZSOLT
    Dramaturg: PINCZÉS ISTVÁN Jászai-díjas
    Fővilágosító: OLÁH SÁNDOR
    Ügyelő: UJHELYI RÉKA
    Asszisztens: KISS ALEXANDRA
    Koreográfus-asszisztens: KELEMEN DOROTTYA

    Koreográfusok:
    I.rész Daphnis és Chloé – HALÁSZ GÁBOR
    II. rész Scarbo - ROVÓ VIRÁG
    III. rész Bolero – TOPOLÁNSZKY TAMÁS Harangozó-díjas Érdemes művész


    A GG Tánc Eger a korábbi produkciókhoz hasonlóan (Bartók: A fából faragott királyfi, a Mikrokozmoszra koreografált Játszótér; a Liszt Ferenc műveire készült Magyar rapszódia) ismét rangos, értékes és népszerű zenedarabot választott nagyformátumú táncbemutatójához. Az Érdemes művész címmel idén kitüntetett Topolánszky Tamás tagozatvezető, koreográfus ezúttal Maurice Ravel francia zeneszerző mágikus ritmusú, hipnotikus hatású Bolerójára komponálja új bemutatóját.
    A zeneirodalom legerotikusabb műveként is aposztrofált alkotás véletlenszerűen született: Ida Rubinstein, a világhírű táncosnő arra kérte a mestert, hangszerelje meg számára Albeniz Ibéria című zongoraciklusát, ám Ravel önálló művet írt: "Egyszerű és közvetlen darab, amiben nyoma sincs a virtuozitásnak. Modern tánctétel, egyetlen rövid dallammal, harmóniával és ritmussal – ez utóbbit a dob szüntelenül jelzi."

    Az alap C-dúrban felhangzó háromnegyedes dallam halk pianisszimóban szólal meg és negyedórán át alig észlelhető fokozatossággal hangosodik a szerző által kitalált brutális „fortissimopossibile"-ig (a lehetséges legnagyobb hangerőig).
    A minimalistának is bélyegzett műben a változatosság egyetlen eleme a zenekari crescendo alkalmazása. Ravel később tartózkodó önirónival jegyezte meg Honeggernek: „Csupán egyetlen mesterművet alkottam: a Bolerot. Abban meg sajnos, nincs zene..."
    A műben a zseniálisan építkező hangszerelés és a vissza-visszatérően cirkuláló bűvös dallam a kozmosz törvényeit, a természet változásait, az ösztönélet ritmikáját, a társadalmi mozgások spirálját, vagy a keleti filozófiák meditatív körkörösségét modellálják – ez a nyitott szerkezet tág teret ad az értelmezési tartományoknak. Topolánszky Tamás a Bolero mellett más Ravel-művek zenei motívumait (La Valse - A Keringő, Pavane egy infánsnő halálára, Spanyol rapszódia) is felhasználja szuverén értelmezésű új tánckompozíciójában. /Koreográfus: Topolánszky Tamás, Harangozó-díjas Érdemes művész/

    Ajánlatunk


    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

    Ajánló


    A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

    19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016