• Program


    BOLSHOI 2018/2019 Lovenskiold: A szilfid

    BOLSHOI 2018/2019 Lovenskiold: A szilfid

    A Bolsoj Balett a balettszínházak közül a legismertebb, legelismertebb. Története a cári időkre (1776) nyúlik vissza. Sztárjai világhírűek: Szvetlana Zaharova, Nyina Kapcova, Jelena Obrazcova, Szvetlana Lunkina, Maria Alekszandrova, Ruszlan Szkvorcov, David Hallberg, Mihail Lobuhin mind ismertek a balettrajongók számára.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. február 3. vasárnap, 17:00

    Virtuozitásuk világszerte meghódította a közönség szívét. A színház nagy sikerrel ülteti át a klasszikus baletteket modern kontextusba.

    A moszkvai Bolsoj Balett 2018-19-es évada számos klasszikus és különleges előadást tartalmaz. Nézze meg előadásainkat, melyekben a világ legkitűnőbb balett-táncosai adják elő a balettirodalom gyöngyszemeit!

    Bolsoj Balett 2018/2019 - Herman Severin Lovenskjold: A szilfid
    A moszkvai Bolsoj Balett előadásának közvetítése felvételről, 120 perc, 2018

    Rendező: Bolsoj Balett

    Zene: Herman Severin Lovenskjold
    Koreográfia: Johan Kobborg (August Bournonville nyomán)
    Libretto: Adolphe Nourrit és Filippo Taglioni
    Szereposztás: A Bolsoj szólótáncosai és balettkara

    A darab Antoine Bournville koreográfiájával és Herman Severin Lovenskjold zenéjével született meg 1836-ban, a dán királyi balett színpadán. A ma ismert legrégebbi klasszikus balett. A művet Johan Kobborg kortárs dán táncos-koreográgfus modernizálta 2005-ben előbb a londoni Royal Balett számára, majd 2009-ben a Bolsojban is megrendezte, ebben a változatban játsszák ma is. Kobborg szerint sehol a világon nem találhatók olyan légies szilfidek, mint a Bolsoj balett táncosnői. Rendezése abból a szempontból is érdekes, hogy több ponton visszaillesztette a Bournville eredeti koreográfiájában még szereplő, de később kiiktatott pantomimjeleneteket, melyeknek leírását a közelmúltban találták meg.
    Esküvője napján egy skót fiatalember, James egy tündér, a szilfid csókjára ébred… A szilfid egy súlytalan teremtmény, aki a tökéletes és elérhetetlen nőt jelképezi a darab főhőse számára. A romantikus történet szerint az ideális nő egyáltalán nem elérhető, csak veszteség árán, mert amikor a gonosz szellemeknek köszönhetően mégis elérjük, a tündéri lény meghal.

    A moszkvai Bolsoj Balett előadásának közvetítése felvételről

    Ajánlatunk


    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

    Ajánló


    Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

    Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016