• Program


    Bolsoj Balett 2021/2022 - Fauré, Sztravinszkij, Csajkovszkij: Ékszerek

    Bolsoj Balett 2021/2022 - Fauré, Sztravinszkij, Csajkovszkij: Ékszerek

    Bolshoi Ballet 2021/2022 - Gabriel Fauré, Igor Stravinsky, Pyotr Tchaikovsky: Jewels
    A moszkvai Bolsoj Balett előadása élő közvetítésben a mozivásznon, 165 perc, 2020

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. január 23. vasárnap, 16:00

    Rendező: Bolsoj Balett

    Zeneszerző: Gabriel Fauré, Igor Sztravinszkij, Pjotr Iljics Csajkovszkij
    Koreográfus: George Balanchine
    Látványtervező: Aljona Pikalova
    Jelmeztervező: Jelena Zaiceva
    Zenei rendező: Pavel Szorokin

    A szereposztás még nem végleges.

     

    A grúz származású George Balanchine (1904-1983) az amerikai klasszikus balett megteremtője. Szentpéterváron tanulta a táncmesterséget, de húszévesen egy nyugat-európai turnén csatlakozott Gyagilev világhírű Orosz Balettjéhez, majd annak halála után hamarosan felhagyott a tánccal és a koreografálásnak szentelte magát.  Egy mecénás hívására 1934-ben Amerikába utazott és megalapította az Amerikai Balett Iskolát és Társulatot, majd 1948-ban a New York City Balettet, amelynek majdnem haláláig vezető koreográfusa volt.


    New York-i balett-társulata számára írta 1967-ben a háromrészes Ékszerek című darabot is, amelyet az első egész estés absztrakt balettnek tartanak. „Ez az előadás reggeli, ebéd és vacsora Tiffanynál” - írta a bemutatóról Clive Barnes amerikai balettkritikus a híres Audrey Hepburn-filmre, valamint arra utalva, hogy a darab három részét egy ékszerbolt, a New York-i Van Cleef & Arpels ékszerei ihlették: smaragdok, rubinok és gyémántok. Ennek megfelelően a táncosok az első részben zöld, a másodikban piros, a harmadikban fehér színű ruhát viselnek. Balanchine-t lenyűgözte az ékszerbolt drágaköveinek ragyogása, és elhatározta, hogy olyan balettet készít, amelyben a tánc csillogni kezd. Egyesek azt gondolják, hogy a három kő szimbolizálja a koreográfus életének és karrierjének három szakaszát: Fauré zenéjének „smaragdjai” tükrözik a francia kifinomultságot és eleganciát, Sztravinszkij zenéjének „rubinjai” jelképezik Amerika ritmusait, a Broadway-t, és a „briliánsokban”, vagyis Csajkovszkij zenéjében a szentpétervári balett iskola kristálytiszta csillogása jelenik meg. A darabot 2012-ben mutatták be először a Bolsojban.

    A Bolsoj Balett 2021/2022 évadának további előadásai az Urániában >>

    Jegyinformációk

    Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

    Belépőjegy: 3600 Ft
    Továbbra is van lehetőség 3200 Ft-ért kedvezményes jegy váltásra azoknak, akik az évad legalább három különböző előadására váltanak jegyet egyszerre. 

    Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
    Megértésüket köszönjük!
    Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

    Forgalmazó: Cikanek Management

    Ajánlatunk


    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

    Ajánló


    A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016