• Program


    Bolsoj Balett 2021/2022 - Hacsaturján: Spartacus

    Bolsoj Balett 2021/2022 - Hacsaturján: Spartacus

    Balettközvetítés élőben a moszkvai Bolsoj Színházból, 185 perc, 2021
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. november 7. vasárnap, 16:00

    Rendező: Jurij Grigorovics
    Díszlet: Szimon Virszaladze
    A november 7-i előadás szereposztását még nem hozták nyilvánosságra

     

    Az örmény származású világhírű szovjet zeneszerző, Hacsaturján 1954-ben írta a Spartacus című balettjét Raffaello Giovagnoli regénye alapján. A könyv 1881-ben jelent meg orosz fordításban  és nagyon népszerű volt az orosz olvasók körében, szinte nemzeti hőssé tette Spartacust Oroszországban, különösen a szovjet időkben és főleg a II. világháborút követően. A balettnek a leningrádi bemutató után bő egy évtizeddel Jurij Grigorovics 1968-as moszkvai koreográfiája hozta el az áttörő sikert, amelyben mindmáig láthatjuk a darabot a mindenkori legjobb Bolsoj-táncosokkal. A címszerep a hatvanas-hetvenes években Vlagyimir Vasziljev nagy szerepe volt.
    A történet Spartacus, a thrák szabad emberből lett rabszolga gladiátor, lázadó rabszolgavezér harcát meséli el a szabadságért és szerelméért, Phrigiáért, akit rabszolganővé tettek a hódító rómaiak. Spartacus fellázad, s kezdetben győzedelmeskedik ugyan Crassus római hadvezér seregei felett, és Phrigiát is megszbadítja, de harca árulások miatt végül elbukik. Halála áldozat a szabadság oltárán.

    A Bolsoj Balett 2021/2022 évadának további előadásai az Urániában >>

    Jegyinformációk

    Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket és a Jegymester hálózatában.

    Belépőjegy: 3600 Ft

    Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
    Megértésüket köszönjük!
    Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

    Ajánlatunk


    A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art Színházban.

    MŰSOR: BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15 SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Vezényel: Keller András

    Ajánló


    Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

    Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig…

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016