• Program


    Bolsoj Balett 2021/2022 - Pugni: A fáraó lánya

    Bolsoj Balett 2021/2022 - Pugni: A fáraó lánya

    A darab romantikus története tulajdonképpen egy angol utazó ópiumálma, aki a homokvihar elől egy piramisba menekül. Ott az ópium hatása alatt visszarepül az ókorba, és a piramisban nyugvó múmiua, egy néhai fáraólány, Aspicia szerelmeseként tűnik fel. Álombeli szerelmük nem érhet révbe...

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. május 1. vasárnap, 17:00

    BOLSOJ BALETT 2021/2022 - CESARE PUGNI: A FÁRAÓ LÁNYAЦезарь Пуни: Дочь фараона
    Élő balettközvetítés a moszkvai Bolsoj Színházból, 165 perc, 2022

    Rendező: Pierre Lacotte

    Díszlet: Pierre Lacotte
    Zene: Pavel Klinicsev
    Fény: Damir Ismagiljov
    A szereposztás később válik nyilvánossá.

    1862-ben ezzel a darabbal aratta első nagy sikerét Szentpétervárott a cári balett fénykorának vezető balettmestere, Marius Petipa. A darab zenéjét szerző Cesare Pugni pedig 1851-től működött a cári udvarban, az uralkodói balettkar zeneszerzőjeként.

    A darab romantikus története tulajdonképpen egy angol utazó ópiumálma, aki a homokvihar elől egy piramisba menekül. Ott az ópium hatása alatt visszarepül az ókorba, és a piramisban nyugvó múmiua, egy néhai fáraólány, Aspicia szerelmeseként tűnik fel. Álombeli szerelmük nem érhet révbe, mivel Aspiciát a núbiai király feleségének ígérte a fáraó, ezért a szerelmesek megszöknek és a Nílus mentén menekülnek. A núbiai király üldözőbe veszi őket. Egy halászat során a pár elszakad egymástól. Mindkettőjüket elfogják, s a férfit mint a fáraólány csábítóját kígyómarás általi halálra ítélik, ahová azonban a fáraólány is követni akarja. Ezt látva a fáraó végül megkegyelmez nekik és engedélyezi egybekelésüket. Ekkor, a tetőponton az álom véget ér: az angol utazó felébredve a furcsa álom emlékével tekint a néhai királylány múmiájára.

    Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
    Megértésüket köszönjük!
    Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

    Forgalmazó: Cikanek Management

    Ajánlatunk


    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

    Ajánló


    A Rumini Berg Judit, a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének legismertebb műve, amit több ezer gyermek olvas kötelező irodalomként, alsótagozatban.

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016