• Program


    Borbély László és Kiss Péter zongorakoncertje / CAFe 2020

    Borbély László és Kiss Péter zongorakoncertje / CAFe 2020

    Ligeti: Drei Stücke für zwei Klaviere
    Bartók: Szonáta két zongorára és ütőhangszerekre
    Eötvös Péter: Sonata per sei

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. október 22. csütörtök, 19:00

    Borbély László és Kiss Péter zongorakoncertje / CAFe 2020
    Kozmikus interakciók

    Műsor:
    Ligeti: Drei Stücke für zwei Klaviere
    Bartók: Szonáta két zongorára és ütőhangszerekre
    Eötvös Péter: Sonata per sei

    Borbély László és Kiss Péter a 2000-es években induló zongoristageneráció meghatározó, markáns személyiségei, a Zeneakadémia fiatal oktatói. Szólistaként, kamarazenészként és nagyzenekari koncertek közreműködőiként egyaránt aktívak, Bachtól Kurtág Györgyig valamennyi zenetörténeti korszak világában szívesen és otthonosan mozognak. Közös bennük a kortárs zene iránti maximális elkötelezettség, ugyanakkor zongoraduó-formációban korábban nem zenéltek együtt.

    Bartók, Ligeti és Eötvös Péter műveiből összeállított koncertjük a három szerző mély és szoros összetartozását példázza, saját megfogalmazásuk szerint mindhárom mű „a végtelenbe ágyazottan többféle dimenzión át vezeti a hallgatót”. Ahogy Ligeti fogalmaz a Drei Stücke für zwei Klaviere (1976) című darab kapcsán: „háromdimenziós zene, hologram, mely az imaginárius térben helyezkedik el”.

    Ajánlatunk


    zenés átirat két részben

    „A Feketeszárú cseresznye magja egy egészen jelentéktelen epizód. Egyetlen pezsgős éjszaka hangulata, amely sehogy sem akar elfakulni bennem.." - Hunyady Sándor, író

    Az elegáns londoni szőrmeszalonban Gilbert, a felfuvalkodott társtulajdonos, felesége távollétében, a hódítás reményében nercbundát készül ajándékozni Janienek, az egzotikus szépségnek. Tervének többek között az is akadálya, hogy Janie férje, feltehetőleg erősen gyanakodna, ha felesége egy tízezer fontos bundában állítana haza. A nőügyekben páratlanul találékony Gilbert beindítja a megoldás gépezetét, aminek következtében elképesztő események kezdik gyors ütemben követni egymást.

    Ajánló


    Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016