• Program


    Borbély László - In memoriam Glenn Gould

    Borbély László - In memoriam Glenn Gould

    Borbély László, a hazai fiatal zongoraművész-generáció egyik kiemelkedő előadója ezen az estén válogatott műsorával a hóbortos-zseniális kanadai zongoristának állít emléket. Az elhangzó darabok mind részét képezték Glenn Gould repertoárjának, legyen szó koncertekről vagy stúdióban rögzített felvételekről.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. október 6. kedd, 19:00

    Glenn Gould a 20. század egyik legismertebb és legkiválóbb zongoristája. A különc figuraként ismert előadóművész sok furcsaságának egyike, hogy pályája csúcsán, 31 évesen abbahagyta a koncertezést, és úgy döntött, hogy stúdiófelvételek készítésének szenteli életét. Felvételein Bach és Beethoven művei domináltak, ám szívesen játszott a barokk korszakot megelőző komponistáktól és a modern zeneszerzőktől is, viszont – és itt van egyediségének egy újabb példája – tudvalevő, hogy nem kedvelte a romantikus zongorista-zeneszerzők többségét.

    Sweelinck: d-moll fantázia, SwWV 259
    Schönberg: Zongoraszvit, op. 25
    Berg: Zongoraszonáta, op. 1
    J. S. Bach: J. S. Bach: A fúga művészete, BWV 1080 – Contrapunctus II, IV, VII
    Beethoven: 30. (E-dúr) zongoraszonáta, op. 109
    Bizet: Kromatikus változatok

    Borbély László (zongora)

    Ajánlatunk


    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

    Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

    Ajánló


    Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016