• Program


    Borbély Quartet: Miracles of The Night – BMC Records Lemezbemutató

    Borbély Quartet: Miracles of The Night – BMC Records Lemezbemutató

    A nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, idehaza és külföldön is rendkívül népszerű fúvósunk, Borbély Mihály előadóművészként és zeneszerzőként is a magyar jazz egyik meghatározó alakja.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. december 7. szerda, 20:00

     Darabjaiban markánsan jelen van a Kárpát-medence és a Balkán népzenei öröksége, organikusan ötvözve a jazz különféle irányzataiból vagy éppen a huszadik századi klasszikusok zenéjéből táplálkozó elemekkel. Izgalmas dallamfordulatok, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusok, líraiság és energia, minduntalan átszőve az improvizációk frissességével és spontaneitásával.

    A Borbély Mihály Quartet ezúttal november 18-án megjelent új albumát mutatja be az Opusban. Az éjszaka csodái – a Quartet jelenlegi felállásának második BMC Records-albuma, szerzőként pedig Borbély hatodik lemeze a kiadó égisze alatt – melankolikusabb vizekre evez, hallgatása belső lecsendesedést és koncentrált figyelmet igényel. A hallgató Jancsótól Pilinszkyig és Miles Davistől John Coltrane-ig felfedezheti a lemezt inspiráló, előtűnő árnyalakokat. Ezek az inspirációk azonban soha nem direkt módon, hanem erőteljesen átfogalmazva jelennek meg a szerzemények végső formájában. A zenészek lubickolnak az improvizáció óceánjában, számos zenei színt, karaktert, sőt akár szélsőséget villantanak fel, miközben nem mellőzik a humort és a drámaiságot sem.

    Közreműködik:

    Borbély Mihály - szaxofon, fúvós hangszerek
    Tálas Áron - zongora
    Horváth Balázs - nagybőgő
    G. Szabó Hunor - dob

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
    Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Telefon: +36 1 216 7894

    Ajánlatunk


    Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

    Ajánló


    A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja…

    A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016