• Program


    Borbély - Szabó - Bögöthy - Gyárfás
    2

    Borbély - Szabó - Bögöthy - Gyárfás

    „Mi van a Pomáz – Los Angeles tengelyen?” Borbély Mihály szaxofonos ezúttal régi zenésztársával, Szabó Dániel Amerikában élő zongoristával és a fiatal jazz-generáció két kiválóságával, Bögöthy Ádám bőgőssel és Gyárfás Attila dobossal ered nyomába a válasznak. A különleges felállásra és egyszerinek ígérkező koncertre a vírushelyzet teremtett lehetőséget.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. november 19. csütörtök, 20:00

    BORBÉLY - SZABÓ - BÖGÖTHY - GYÁRFÁS

    Közreműködik:
    Borbély Mihály - szaxofon, tárogató, basszusklarinét, furulya
    Szabó Dániel - zongora
    Bögöthy Ádám - nagybőgő
    Gyárfás Attila - dob

    „Mi van a Pomáz – Los Angeles tengelyen?” Borbély Mihály szaxofonos ezúttal régi zenésztársával, Szabó Dániel Amerikában élő zongoristával és a fiatal jazz-generáció két kiválóságával, Bögöthy Ádám bőgőssel és Gyárfás Attila dobossal ered nyomába a válasznak. A különleges felállásra és egyszerinek ígérkező koncertre a vírushelyzet teremtett lehetőséget, miután Szabó Dániel tavasz óta ideiglenesen újra Magyarországon él. Borbély Mihály megragadta a lehetőséget, hogy felelevenítse a közös zenélések örömét. „Hozzáérünk a hangszerhez, és máris megszületik a közös zene” – valahogy így jellemezte fúvósunk a kettejük közti zenei információáramlás magától értetődő természetét, amelyhez a csatornát még akkor építették ki, amikor a zongorista a Borbély Műhely tagja volt több mint egy évtizedig. Borbély Mihály észrevétele szerint Szabó Dániel zenéjében is egyre markánsabban jelennek meg a Kárpát-medencei hatások, így aztán a modern jazz mellett immár a bartóki zenében gyökerező etnojazz szókincsén is értő párbeszédet tudnak folytatni. A korszerűséget és frissességet ezen a koncerten a két fiatalabb zenész jelenléte is garantálja, akik nemcsak a legújabb zenei trendeket ismerik és birtokolják biztonsággal, de a Borbély Mihály zenéjében is fellelhető ritmikai fókuszban is partnerek.

    FIGYELEM!
    A jegyek nem helyre szólnak, az asztalfoglalás érkezési sorrendben történik.
    Egy asztalnál egy néző foglalhat helyet. A székek 1,5 méteres távolságban vannak elhelyezve.
    Előzetes asztalfoglalást nem áll módunkban felvenni.

    Ajánlatunk


    Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

    Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

    Ajánló


    Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016