• Program


  Boszorkánykonyha
  3

  Boszorkánykonyha

  November 4. BOSZORKÁNYKONYHA
  Borzongás, zene, mágia
  Ravel, Brahms és John Williams művei

   

  CRESCENDO-BÉRLET 2020/21

  „A tehetség kötelez”

  Felnőtt egy új generáció. És rájöttek ők is, hogy a klasszikus zene, az jó. Annyira jó, hogy érdemes éveken át napi sok-sok órát gyakorlással, tanulással és intenzív zenehallgatással tölteni azért, hogy közelebb kerülhessünk a szellemtörténet nagy alkotásaihoz, belenőjünk egy sok évszázados hagyományba, és ha minden jól alakul, akkor hozzátehessük ehhez egyszer a magunk művészetét is.

  A Pro Kultúra Sopron 2008 óta hirdet minden évben kora esti ismeretterjesztő hangversenyeket. Ezeken a koncerteken népszerű klasszikusok csendülnek fel, és rövid bevezetővel, szöveges ismertetővel, divatos kortárs filmzenékkel, könnyűzenével próbáljuk azokat is meggyőzni a klasszikus zene szépségeiről, akik egy kicsit talán idegenkednek ettől a műfajtól. Néha persze nehéz megérteni, hogy miért játszunk furcsa, ’unplugged’ hangszereken 100-200-300 éves számokat. Egyáltalán mi az, hogy nekem csöndben kell ülnöm és étlen-szomjan, cigi és egyéb ajzószerek használata nélkül kell végighallgatnom más produkcióját? Sokszor nem is mondanak semmit, csak szól a zene perceken keresztül…

  Különös szituációk, de ha bekukucskálunk egy kicsit, feltárul előttünk egy olyan világ, ami aztán egy életen át kimeríthetetlen energia- és örömforrás, közösségi élmény és lelki felfrissülés lehet számunkra – talán ezért érdemes időt szánni erre, és talán ezért indulnak el most is tehetséges fiatalok ezen a pályán.

   A 2020/21-es évadban több ilyen soproni kötődésű fiatal is bemutatkozik a CRESCENDO-bérlet koncertjein. Az első koncerten Bábinszki Gergely játszik Harry Potter filmzenéket és Brahms-műveket. Holpár Anna boszorkányos fuvolamuzsikájával várja a közönséget, Bóna Márton Liszt Haláltáncát adja elő, Horváth Ábel pedig Schumann egyik ikonikus zongoradarabját szólaltatja meg a Soproni Szimfonikusokkal és a Wespa Quartett tagjaival a négy koncertből álló sorozat további estjein.

   

  November 4. BOSZORKÁNYKONYHA

  Borzongás, zene, mágia

  Ravel, Brahms és John Williams művei

  A bérleti sorozat első hangversenyén Bábinszki Gergely, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója csatlakozik a Wespa Quartett tagjaihoz, és közösen Johannes Brahms szenvedélyes g-moll zongoranégyesét szólaltatják meg, melynek tüzes zárótétele a híres Rondo alla zingarese címet viseli.

  A romantikus-virtuóz kvartettet megelőzően ördögi (Prokofjev: Suggestion diabolique) és varázslatos (Williams: Harry Potter Theme) zongoramuzsikában lehet részünk ezen a boszorkányos esten.

  Bábinszki Gergely – zongora

  Wespa Quartett

   

  Jegyek és bérletek a Pro Kultúra Jegyirodában válthatók vagy online.
  9400 Sopron, Liszt Ferenc utca 1. Tel.: 99/517517.
  Nyitva tartás: hétfő-péntek 9-17, szombaton 9-12 óráig
  valamint az koncert előtt egy órával a helyszínen.
  E-mail: jegyiroda@prokultura.hu
  Honlap: www.prokultura.hu

  Bérlet ára a négyrészes hangversenysorozatra: 7500 Ft
  www.prokultura.jegy.hu/seasonticket
  Jegyár az egyes koncertekre: 3000 Ft
  Kedvezményes előbérletezés 2020. október 16-ig 5000 Ft-os áron!

  Ajánló


  Közös sétát teszünk csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók,…

  Három éve lépett először együtt közönség elé Miklósa Erika és Balázs János, hogy…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016