• Program


    BQW 3/5 Quartetto Speranza, Anima Musicae
    2

    BQW 3/5 Quartetto Speranza, Anima Musicae

    A minifesztivál a kamarazenei műfajok csúcsát, a vonósnégyest kívánja középpontba állítani a hazai klasszikus zenei élet kiemelkedő együtteseinek részvételével. Idén a 20. század egyik legnagyobb zeneszerzőjének összes vonósnégyese alkotja a műsort: Dmitrij Sosztakovics ritkán hallható tizenöt kvartettje csendül fel a fesztivál keretén belül.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 29. szombat, 19:00

    A Budapest Kvartett Hétvége harmadik alkalommal kerül megrendezésre 2020. március 27-29 között a Nádor Teremben. A minifesztivál a kamarazenei műfajok csúcsát, a vonósnégyest kívánja középpontba állítani a hazai klasszikus zenei élet kiemelkedő együtteseinek részvételével. Idén a 20. század egyik legnagyobb zeneszerzőjének összes vonósnégyese alkotja a műsort: Dmitrij Sosztakovics ritkán hallható tizenöt kvartettje csendül fel a fesztivál keretén belül.
    A Quartetto Speranza frissen alakult formáció, ám tagjainak kamarázása már a Liszt Ferenc Zeneakadémián folytatott tanulmányaik alatt kezdődött. Primáriusuk, G. Horváth László, a Junior Prima díjas, Nemzeti Ifjúsági Zenekar címmel kitüntetett  Anima Musicae Kamarazenekar művészeti vezetője, számos verseny díjazottja, aki hivatásának a kamarazenélést tartja. A 2018-ban kezdődő BQW életre hívója. A kvartett belső szólamai, Szabó Tamás hegedűművész és Fajd Gergő brácsaművész az Attitude Quartet tagjaiként 2014-2018 között több kamarazenei verseny díjazottjai (2015 ISA Competition (Ausztria) – különdíj, 2016 Weiner Leó Országos Kamaraverseny vonósnégyes kategóriában I. helyezés, 2016 Dohnányi Ernő Országos Kamarazenei Verseny – kiemelt nívódíj). Szabó Tamás az Anima Musicae Kamarazenekar alapító tagja, Fajd Gergő jelenleg a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának brácsása. Az együttes csellistája, Háry Péter 2015 óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarában dolgozik szólamvezetőként. A Budapesti Fesztiválzenekarban 2012 óta rendszeres kisegítő.  A zenekari életben való aktív részvétele mellett 2018 szeptemberétől a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola gordonkatanára.
    A Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018–2020 címmel kitüntetett Anima Musicae Kamarazenekar az egyik legizgalmasabb hazai együttes. A vonószenekar 2010-ben alakult G. Horváth László hegedűművész vezetésével, azóta pedig Európa legrangosabb koncerttermei (pl. lipcsei Gewandhaus, berlini Philharmonie, bécsi Musikverein, zaragozai Auditorio) mellett a hazai klasszikus zenei élet állandó szereplője. Az együttes zenei mindenevő. Repertoárja a barokk zenétől egészen a kortárs zenéig terjed, szoros kapcsolatot ápol a fiatal zeneszerzőgeneráció alkotóival: több mint 80 új mű bemutatója fűződik a nevéhez. „Ihletett pillanat” – ez az, amit az Anima Musicae minden előadásán szeretne megmutatni. Az élő koncert varázsát, a „zene lelkét”.

    Műsor:

    Sosztakovics: Esz-dúr vonósnégyes no.9
    c-moll vonósnégyes no.8

    Ajánlatunk


    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

    Ajánló


    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

    Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016