• Program


    BQW 3/4 Szervánszky Quartet

    BQW 3/4 Szervánszky Quartet

    A minifesztivál a kamarazenei műfajok csúcsát, a vonósnégyest kívánja középpontba állítani a hazai klasszikus zenei élet kiemelkedő együtteseinek részvételével. Idén a 20. század egyik legnagyobb zeneszerzőjének összes vonósnégyese alkotja a műsort: Dmitrij Sosztakovics ritkán hallható tizenöt kvartettje csendül fel a fesztivál keretén belül.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 29. szombat, 18:00

    A Budapest Kvartett Hétvége harmadik alkalommal kerül megrendezésre 2020. március 27-29 között a Nádor Teremben. A minifesztivál a kamarazenei műfajok csúcsát, a vonósnégyest kívánja középpontba állítani a hazai klasszikus zenei élet kiemelkedő együtteseinek részvételével. Idén a 20. század egyik legnagyobb zeneszerzőjének összes vonósnégyese alkotja a műsort: Dmitrij Sosztakovics ritkán hallható tizenöt kvartettje csendül fel a fesztivál keretén belül.
    A SZERVÁNSZKY QUARTET 2009-ben alakult Budapesten. Tanulmányaikat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kezdték el, ahol olyan neves művészektől tanultak, mint Rolla János, Devich Sándor és Botvay Károly. Pályafutásuk során lehetőségük volt részt venni az I.M.S. Prussia Cove mesterkurzuson Keller Andrásnál, továbbá a Fondazione Accademia Chigiana kurzuson Günter Pichler-nél, valamint a Nemzetközi Bartók Szemináriumon Pauk György hegedűművésszel dolgoztak együtt. A vonósnégyes 2010-ben Csehországban harmadik díjat nyert a Nemzetközi Leoš Janáček Quartet Versenyen és első díjat a Budapesten rendezet Weiner Leó Kamarazenei Versenyen. 2012-ben különdíjban részesültek a Végh Sánor Nemzetközi Vonósnégyes Versenyen. Az együttes eddig meghívást kapott Franciaországba, Angliába és Törökországba, valamint itthon is rendszeresen koncertezik a hazai közönség előtt. A vonósnégyest 2015-ben hallhatták a Quartettissimo fesztiválon és 2014-ben Budapesten a Barokk Fesztiválon, többek között. 2012-ben debütált névadója Szervánszky Endre zeneszerző születésének 100. évfordulója alkalmából tartott koncertjével.

    Műsor:

    Sosztakovics: Fisz-dúr vonósnégyes no.14

    Ajánlatunk


    Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016