• Program


    Brass On Brass Dixieland Band

    Brass On Brass Dixieland Band

    Pepita Oroszlán Zenés Estek.
    Belvárosi Dixieland őrület a FÉMben.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. június 10. szombat, 19:00

    A zenekar:
    H. Szabó József (dob)
    Román Péter (basszusgitár)
    Szobolits Balázs (bendzsó)
    Szobolits Béla (trombita)
    Tóth Péter (ventilpozán)
    Tarczali Jenő (szaxofon) /
    Joe Fritz (klarinét)

    A vidám, lendületes zenét játszó Brass On Brass Együttes nevét magyarra nagyjából így fordíthatnánk: „réz hátán réz” vagy „réz a rézen”. A „keresztapa” a Csinibaba c. játékfilm forgatókönyv-írója, Márton Gyula, aki – amikor meglátta, hogy a trombita és a harsona mellett még megtalálható a tuba is – ezt a nevet ajánlotta. (Az együttes tubása akkor az európai hírű Mazura János, harsonása Móré István, klarinétosa pedig Solt Csaba volt.)

    Az együttest Szobolits Béla filmrendező kezdte szervezni 1998-ban, néhány évvel azután, hogy megszűnt a munkahelye, a Magyar Mozi- és Videofilmgyár, s ezzel 300 filmes szakember került utcára… Ő több évtizednyi kihagyás után elővette trombitáját, s keresett a közös zenéléshez társakat.
    A Brass On Brass Együttes már 1999-ben több nagy sikerű koncertet adott, majd jöttek a dixieland fesztiválok, kisebb klubok. A teljesség igénye nélkül: felléptek a Budapesti Kongresszusi Központban, a Sportcsillagok Gáláján, a Solymári Jazz Garden rendezvényén, az Aranykút Ünnepi Fesztiválon, az Ázsia Center avató ünnepsége, a Hilton Szállóban, a Chicago Rib Shack Étteremben, a Superbrands Gálán, a Diósgyőri, Salgótarjáni, Hajdúszoboszlói Dixieland Fesztiválokon, Koncerteztek 2005-ben a Citadellán, „A Zene Ünnepe” rendezvénysorozat egyik résztvevőjeként, de játszottak a Mozart és a Columbus Hajókon, a Budapest Jazz Clubban. Évekig havi rendszerességgel léptek fel az Uránia Filmszínházban, majd törzshelyük a Pótkulcs Budapest lett. De meghívták őket más, felkapott, főként fiatalok által látogatott pesti szórakozóhelyekre is, mint a Jedermann vagy az If Cafe. Koncertet adtak 2018 májusában a Magyar Rádió Márványtermében. A Brass On Brass Együttest kérték fel Sajdik Ferenc Kossuth-díjas grafikus, karikaturista életmű-kiállításának megnyitóján való közreműködésre a Budavári Galériában. A zenekar a Fém Arts & Café alapítása óta rendszeres vendége a belvárosi független színház pódiumának.

    Az együttes fennállása óta több neves jazz-zenésszel játszottak hosszabb-rövidebb ideig: Balázs Gábor, Bera Zsolt, Fajszi Csanád, Farkas Gábor „Kinca”, Fritz József, Jákó Balázs, Kalle Strandell, Nagy Iván, Papa Fleigh, Premetz Mátyás, Varga Tibor. A leghosszabb időn át a Brass On Brass tagjai voltak: Borissza Géza és Huszár András.

    Ajánlatunk


    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

    Ajánló


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016