• Program


    Budaörsről Budakeszire

    Budaörsről Budakeszire

    Változatos és látványos gyalogtúrán vehet részt az, aki velem tart ezen a kul-túrán Budaörs szívéből, az Ófaluból Makkosmárián át Budakeszi központjába.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 16. szombat, 10:00

    Kul-túra 4.

    Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a részvételi díjon felül): belépő a budaörsi Jakob Bleyer Heimatmuseumba: 500 Ft/fő

    diákoknak/nyugdíjasoknak/pedagógusoknak: 400 Ft/fő

    Találkozó: Budaörs, Budapesti út 45. szám előtt.

    Budaörsön az Aradi utca megállónál kell leszállni, 40, 40B, 88 és 88A busz áll meg (kék buszok).

    Térkép:  https://goo.gl/maps/7qVS1QUcX1kVXaQ97

    Utazás egyénileg.

    A barangolás vége Budakeszi központjában, onnan a 22-es buszcsaláddal lehet a Széll Kálmán térre utazni.

    Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:

    Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR3YxRdnx-ZYQIMKf8dBQiWy9Hd7fSs7-QATyQcdQALp3qdDeDCCh9a6CJY

    ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR0Sub0m1S4wXN8Uc4gU0md9vx4C8oIUeuHVYdf4vimDpreiT1Fuu5THJBs

    Légy szíves olvasd el!

    Barangolós ügyeleti telefonszám kizárólag egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

    Változatos és látványos gyalogtúrán vehet részt az, aki velem tart ezen a kul-túrán Budaörs szívéből, az Ófaluból Makkosmárián át Budakeszi központjába.

    A túra előtt az Év Múzeuma 2020 győztesét látogatjuk meg. A Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény Heimatmuseum – az Év Tájháza 2018 díj után – a múzeumi világ legrangosabb elismerését, az ÉV MÚZEUMA 2020 díjat vehette át nemrég. A múzeumban vezetés lesz.

    A gyalogtúra ezután kezdődik. Felkapaszkodunk a 235 m magas Kő-hegyre, amely pont akkora, mint a Gellért-hegy. A tetején található a Kő-hegyi kereszt, Szentháromság szobor és egy kis kápolna. Jutalmunk fantasztikus panoráma lesz. Folytatjuk barangolásunkat a Budai-hegység egy vadregényes részén - érintve a piktortégla üregeket - Makkosmáriáig, majd Budakeszi centrumában ér véget barangolásunk.

    Útközben párszor megállunk, megpihenünk és rövid idegenvezetés is lesz: megismerjük Makkosmária elnevezésének történetét, hogyan került oda a trinitárius szerzetesrend és épített templomot, mit bányásztak a piktortégla üregekben, röviden megismerkedünk Budakeszi és Budaörs történelmével. Vajon milyen közös vonása van a két városnak?

    Túracipő vagy túrabakancs, feltöltött mobiltelefon, elegendő folyadék, ennivaló legyen nálad és persze egy kis kitartás, no meg a jókedv se maradjon otthon. Érdemes túrabotot hozni.

    A túra jellege: jelzett gyalogösvényeken, közepes kaptatókkal.

    10 km a Heimatmuseumtól Budakeszi központjáig. Szint: 350 m fel, 270 m le.

    Budaörsön és/vagy Budakeszin megállunk egy cukrászdánál, kávézónál.

    A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! A programváltozás jogát fenntartom! Részvétel saját felelősségre!

    A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.

    Sok szeretettel várlak a barangoláson!

    Ha kérdésed van a programmal kapcsolatban, írj a hello@barangolobk.hu email címre vagy üzenj Messengeren a facebook.com/barangolobk oldalon.

    Legyél Te is Barangoló!

    Ajánlatunk


    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek, állati lelkek által 'megszállt' betegek, a mentális kórképek kínzásokkal és egyéb furcsa módszerekkel történő kezelésének időszaka is.

    Ajánló


    A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig…

    A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016