• Program


    Budapesti Vonósok - A varázslatos fuvola

    Budapesti Vonósok - A varázslatos fuvola


     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. október 17. szerda, 19:30

    Műsor:

    Wolfgang Amadeus Mozart fuvolaversenyei:
    G-dúr fuvolaverseny K. 313
    D-dúr fuvolaverseny K.314
    C-dúr fuvola-hárfaverseny K.299
    C-dúr Andante K. 315

    Közreműködnek: Drahos Béla – fuvola, Vigh Andrea – hárfa

    Mozart pályájának különösen meghatározó időszaka (1777-1778) két városhoz kapcsolódott. Mannheim és Párizs nemcsak zeneszerzői gondolkodásán, hanem személyiségén is mély nyomokat hatott. Az utazást tehát joggal nevezhetjük sorsfordítónak. „Annyi a dolga, hogy azt sem tudja, hol áll a feje” – olvashatjuk a zeneszerzőt elkísérő édesanya levelében. „Igen nagy becsben tartják itt Wolfgangot a zenészek is meg mások is. Mindannyian azt mondják, nincs senki, aki hozzá fogható volna, a kompozíciói miatt pedig egyenesen istenítik.” Megrendelés követett megrendelést, s az ifjú zeneszerző rendkívüli szorgalommal teljesítette is azokat. Ebben az időszakban írta legnagyszerűbb fuvoladarabjait is, melyekből pompás válogatást hallhatunk Drahos Béla, Vigh Andrea és a Budapesti Vonósok előadásában.

    Ajánlatunk


    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

    Ajánló


    A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016